Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun yüzde 55 oy iddialarına ilişkin olarak “Çok ütopik hayal bir iddia olarak görüyorum” açıklamasında bulundu.

Rize programını sürdüren Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Rize Valiliği’nde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yazıcı, bir gazetecinin kendisine yönelttiği, “CHP ve MHP’nin çatı aday olarak belirledikleri Ekmeleddin İhsanoğlu’nun yüzde 55 dolayında oy alacağı yönünde ifadesi olduğu ve referandum oyları dikkate alındığında siz bu iddiayı ne kadar gerçekçi görüyorsunuz ?” şeklindeki sorusuna cevap olarak “Herkes aday olur ortaya çıkar, veri olup olmadığına bakmaksızın kendine göre kamuoyu oluşturmaya çalışır. Çok ütopik hayal bir iddia olarak görüyorum. Vatandaşın oyu kimsenin cebinde değildir. Bizim milletimiz feraset sahibidir, basiretlidir. Tabiri caizse pire için yorgan yakmaz. Geleceğine, vizyonuna, ufkuna ve referansları olana bakar. İnsanlara hizmet etmek için karşısına çıkan insanın referansına, müktesebatına bakar. Ülkeye ne sağladı, bunlara bakar. Bunu söylerken diğer adaylara ilişkin bir değerlendirme yapmıyorum ama görünen algıları dile getirmeye çalışıyorum' dedi.

Türkiye’nin 10 Ağustos’ta ilk defa kendi cumhurbaşkanını seçeceğini hatırlatan Yazıcı 'İşte benim vizyonum işte benim referanslarım diyecek tek aday var oda Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Millet bu referansı görüyor. Bu güne kadar yapılan seçimlerde ve referandumlarda oyları artırarak yürüyüşümüzü sürdürmemizin arkasında yatan en temel faktör referanstır. Ülkeyi nereden aldınız nereye getirdiniz. Böyle bir başlık açarsak biz durmadan konuşmamız lazım. Gerçekten Türkiye muazzam bir değişim ve dönüşümü gerçekleştirdi. Bu değişim ve dönüşümün öncüsü ve lideri 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde de adayımızdır. Bu faktörleri dikkate aldığımızda ifade etmeye çalıştığım bu kazanımlara ters düşen değerlendirmelerin hiçbirinin olmadığını gayet kolay söyleyebiliriz” diye konuştu.

 

Editör: HABER MERKEZİ