Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye'ye ziyaretine ilişkin olarak, "Bizim isteğimiz iki ülke arasındaki sorunların çözülmesi. Gerginlik bir çatışmaya dönüşmemeli, diyalog sürmeli. Sayın Putin, Pekin olimpiyatlarından sonra Türkiye ziyareti için tarih verecek" açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da Orta Afrika Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Frankofoni ve Yurt Dışındaki Orta Afrikalılar Bakanı Sylvie Baipo Temon ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu, Rusya ve Ukrayna arasındaki sorunların çözülmesi için Türkiye'nin üzerine düşen görevi yapmaya hazır olduğunu belirterek, "Bizim isteğimiz iki ülke arasındaki sorunların çözülmesi. Gerginlik bir çatışmaya dönüşmemeli, diyalog sürmeli. İki ülke arasındaki temaslarımız son bir yılda yoğun şekilde gerçekleşti. Sayın Cumhurbaşkanımız sayın Putin'le 11 kez telefonla bir kez yüz yüze görüştü" dedi.

Bakan Çavuşoğlu şöyle devam etti:

"Rusya ile gerçekleştireceğimiz görüşmenin ev sahipliğini biz yapacağız, Ukrayna ile görüşmenin ev sahipliğini Ukrayna yapacak. Putin, Pekin olimpiyatlarından sonra Türkiye ziyareti için tarih verecek."

Editör: HABER MERKEZİ