MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaklaşık bir buçuk yıl önce, 'Cuma namazına üç kez üst üste gelmeyenin eli sıkılmaz' diyerek, katı bir yorumda bulunan ve 'dini istismar' ettiği belirtilen MHP Genel Merkezi imamını kovduğu iddia edildi.

Yeniçağ Gazetesi Yazarı Sabahattin Önkibar, 'Politika Günlüğü' başlıklı köşesinde, 'Bahçeli, MHP Genel Merkezi’ndeki imamı neden kovdu?' başlıklı yazısında, özetle şu iddiada bulundu:

'MHP Genel Merkezi’ndeki mescidin imamı Mehmet Demirdelen, bir gün Cuma namazının önemi üzerine vaaz verirken, ’Cuma namazlarını mazaretsiz üç kere üst üste kılmayanların eli bile sıkılmamalıdır’ der. Bu vaazdan iki gün sonra Mehmet Hoca, Bahçeli’nin koruma ve özel kalem görevlilerince yaka paça alınıp karga tulumba Genel Başkan katına çıkarılır.

HANİ SIKILMAZDI Bahçeli, odasının kapısında 70 yaşındaki Demirdelen hocaya elini uzatır, Mehmet Hoca da uzatılan eli sıkar. Bahçeli, ’Neden sıktın elimi’ diye sorar. Demirdelen, ’Uzattınız sıktım efendim’ der. Bahçeli’nin, ’Hani benim elim sıkılmazdı?’ sorusuna Demirdelen, ’Ben öyle birşey demedim’ diye inkar eder. Bahçeli, ’vaazında söyledin ya’ deyince Demirdelen, ’Vaazda ben Allah’ın (cc) emirlerini söyledim. Ben o sözü sizi kastederek söylemedim. Ben Cenab-ı Hakkın emrini dillendirdim’ karşılığını verir.'

DERHAL KOVUN Bahçeli bu diyalogdan sonra, özel kalem ve korumalara, 'Derhal kovun bunu. Sakın ha bir daha Genel Merkeze sokmayın. Teşkilatlar da yasak buna...' talimatı verir.

Olayı sorduğumuz yetkililer, Bahçeli’nin her türlü istismara karşı olduğunu, 'din istismarı' konusunda daha da duyarlı olduğunu belirterek, şu bilgileri verdiler:

'Olayın üzerinden bir yıldan fazla zaman geçti. Bahçeli Cuma namazlarını Genel Merkez mescidinde değil, dışarıda Gazi Mahallesi veya Bahçelievler’de evinin yakınındaki camide kılar.'

Bu arada, Bahçeli’nin kovduğu imam Demirdelen’in MHP’nin rakibi BBP’ye katıldığı da kaydedildi.

HÜRRİYET

Editör: HABER MERKEZİ