Rize Kültür Parkta düzenlenen 2. Olağan kongrede mevcut başkan Avukat Ayşegül Özyanık ve İl Başkan Adayı Kürşat Hacısüleymanoğlu yarıştı.
Kongreye Trabzon milletvekili Hüseyin Örs, İstanbul Milletvekili ve parti sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Sinop, Samsun, Artvin ve Trabzon il başkanları ve diğer siyasi partilerin temsilcileri katılırken, kongrenin divan Başkanlığını İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Ankara eski Milletvekili Mehmet Aslan yaptı. 
Toplam 479 delegenin oy kullandığı kongrede mevcut başkan Ayşegül Özyanık 248 oyu alarak başkan seçilirken bir diğer aday Kürşat Hacısüleymanoğlu ise 219 oy aldı. Kongrede 12 oy ise geçersiz sayıldı.
Kongrenin ardından konuşan İYİ Parti Rize İl Başkanı Avukat Ayşegül Özyanık “Kongre süreçleri devam ederken bu kongrenin kazananı veya kaybedeni olmadığını söylemiştik. Bu bir bayrak yarışı. Hep ‘Kim bayrağı daha yukarıya taşıyabilecekse Allah ona nasip etsin’ demiştik. Daha önce 1 kez genel başkanımızın oluru ile il başkanı olmuştuk. Şimdide delegemizin teveccühü ile il başkanlığına mazhar olduk. İnşallah yeni dönemde Rize için elimizden geleni yapıp daha güzel bir İYİ Parti olacağız” ifadelerini kulandı.

Editör: HABER MERKEZİ