İYİ Parti Rize İl Başkanı Av. Ayşegül Özyanık, düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında “İlk günkü heyecanımız, cesaretimiz ve kararlılığımızla Genel Başkanımız Meral Akşener’in takdir ve olurlarıyla aldığımız İl Başkanlığı görevini, bu kez siz değerli dava arkadaşlarımın takdir, olur ve onaylarıyla devam ettirmek istiyorum” diyerek il başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Safir Fafede düzenlenen ve Rize Merkez İlçe Başkanı Gönül Er ile teşkilat mensuplarının da katıldığı toplantıda İYİ Parti Rize İl Başkanı ve İl Başkan Adayı Av. Ayşegül Özyanık, yaptığı konuşmada görevi sürecinde kendilerine verilen görevin yüklediği sorumluluk bilinciyle hareket etmeye çalıştıklarını ifade ederek, “Genel Başkanımız Meral Akşener tarafından İYİ Parti Rize İl Başkanlığı’na teveccüh buyurulduğumuz ilk günden itibaren, bize verilen görevin yüklediği sorumluluk bilinciyle hareket etmeye çalıştık. Rize gibi siyasetin çok zor icra edildiği bir şehirde, siyasette yeni yüzlere, özellikle gençlere ve kadınlara yer açmak isteyen Genel Başkanımızı mahvup etmemek, biz gençlere olan güvenini bir an olsun boşa çıkarmamak, bu kutsal görevi üstlenirken daha büyük bir sorumluluk yüklüyordu. Hamd olsun bayrağı devraldığımız yerden hep birlikte çok daha yukarılara çıkartmayı başardık. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren çok zor süreçlerden geçtik ama Rabbime binlerce kez şükrediyorum ki siz İYİ ve cesur insanların feraseti ve kararlılığı sayesinde hepsinin üstesinden alnımızın akıyla geçmeyi başardık. İlk günden itibaren partimizi derleyip toparlayarak büyüttük ve güçlendirdik. Şimdi emin adımlarla yolumuza hep birlikte devam ediyoruz. Bu süreçte bu davaya gönül vermiş hiç kimseye asla sırtımızı dönmedik. Her zaman kucaklaşan, birleştiren, herkese kapımızın ardında kadar açık olduğu bir süreç yürüttük. İYİ Parti Rize ailesi olarak siz iyi ve cesur dava arkadaşlarım da bu süreçte her zaman yanımda oldunuz. Allah sizlerden razı olsun. İlk günden itibaren yanımda olan çok değerli ilçe başkanlarıma, il yönetim kurulu üyelerime, ilçe yönetim kurulu üyelerimize, partimizin her kademelerinde görev alan siz değerli üyelerimize, bize desteklerini hiç esirgemeyen, partimize oy vermiş vermemiş, bizleri destekleyip yüreklendiren her bir Rizeli hemşehrime bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Hepiniz sağ olun, var olun.” dedi.

5 Temmuz 2020 Pazar günü gerçekleştirecekleri Rize 2. Olağan Kongresiyle birlikte yeni bir döneme gireceklerini belirten İl Başkanı Özyanık, “Kongremizle birlikte partimizde demokrasiyi yerleştirip, yeşertecek, demokratik yarış içerisinde birlik ve beraberliğimizi en üst seviyeye çıkarmış olacağız. Yaşanan kongre süreçleri bizleri bölen parçalayan değil tam aksine partimize yeni katılımlar sağlayan, partimize teveccühün ve ilginin yüksek olduğunu gösteren ve İYİ Parti Rize ailesini güçlendiren demokratik bir şölen olarak gerçekleşmiş olacaktır. Kongrelerimizde daha önce de olduğu gibi asla kaybeden taraf olmayacaktır. Kazanan İYİ Parti olacaktır. Kazanan Rize olacaktır.” diye konuştu.

Özyanık, ilk günkü heyecan, cesaret ve kararlılıkla Genel Başkan Meral Akşener’in takdir ve olurlarıyla aldığı il başkanlık görevini bu kez kongrede dava arkadaşlarının takdir, olur ve onaylarıyla devam ettirmek istediğini kaydederek, “Yaklaşan kongre sürecinde bana desteklerini açıklayan, yeni dönemde de bizleri il başkanı olarak devam etmemizi isteyen arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bu süreçte nezaket dilini kaybetmeden kongre sürecini yürüten dava arkadaşlarıma da sürece sundukları katkıdan dolayı onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Ama şunun bir kez daha bilinmesini istiyorum ki İYİ Parti’ye gönül vermiş her bir arkadaşımızın bizlerin başının üstünde yeri vardır. Demokrasi şöleni içerisinde geçireceğimiz kongremizden sonra hep birlikte tek bir vücut olarak hedefimize doğru emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Bu hedef Genel Başkanımız Meral Akşener’i Türkiye’nin ilk kadın Cumhurbaşkanı yapmak, Türkiye’de ve Rize’de her bir vatandaşımızın iyi, mutlu ve refah içinde olmasını sağlamaktır. Bu hedef ve kararlılıkla gerçekleştireceğimiz kongremizin bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun.” şeklinde konuştu.

Editör: HABER MERKEZİ