SEVİLAY YÜKSELİR - SABAH GAZETESİ

Daha önce tanımazdım kendisini.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün eşi olduğu dönemlerde birkaç kez uzaktan görmüşlüğüm vardı o kadar.

Adı son dönemde CHP İstanbul İl Başkanlığı'na geçince, 'Kılıçdaroğlu hangisini tercih eder? Aylin Kotil'i mi, Mustafa Sarıgül'ü mü?' başlığı altında bir yazı kaleme almıştım.

Yazıdan sonra aradı.
Belli ki alınmıştı.
'Telefonda konuşmayalım. Kadın kadına güzel bir kahvaltı yapalım' dedim.
Çok güzel bir kadın olduğunu biliyordum.
Tanıyınca, oturup laflayınca, bir o kadar da zeki ve aklı çok başında olduğuna kanaat getirdim.
İyi bir eğitime sahip bir kere. İstanbul Üniversitesi İktisat mezunu. Sonra Amerika'da mastır yapmış. İki yabancı dil...
Neyse...
Anlattı uzun uzun kendisini, neden siyasete girmek istediğini falan. Hiç kesmeden dinledim.
En sonunda sordum tabii...
'40 yaşına kadar siyaset yapmadın. Neden şimdi? Yoksa eski eşine inat mı bu siyaset aşkın?'
'Yanılıyorsunuz' diye başladı sözlerine ve devam etti:

'Bakın siyaset benim hep ilgi alanımdaydı. Kaldı ki Aytekin Kotil gibi bir siyasi duayenin yeğeni olup siyasetten uzak kalmak mümkün mü? Sonra Mustafa Sarıgül ile evlendim. Siyasete ilgim onun üzerinden devam etti yıllarca. Kendim bir şeyler yapmayı çok isterdim ama böyle bir şansım yoktu.

Çünkü bir evde ancak bir kişi siyaset yapabilir. Sarıgül'ün eşi milletvekili adayı olabilir miydi? Olamazdı! Ama şimdi olabilir. Çünkü benim artık kendi soyadımdan başka kimsenin soyadına bağlılığım yok! Benim soyadım Kotil ve bu ülke için kendim olarak bir şeyler yapmak istiyorum!'
Kendisini çok heyecanlı ve inançlı gördüm. 'İl Başkanlığı'nı kıl payı kaçırdım ama siyaset uzun soluklu bir maraton. Yılmadan yola devam etmek istiyorum' dedi.

'CHP Karadeniz'e güçlü adaylar arıyor. Olur a! Baba ocağı Rize'den aday olmanız konusunda teklif gelirse ne cevap verirsiniz?' diye sordum.


'Hiç düşünmedim bunu. Ama neden olmasın?


Hemşehrim olan Başbakan'ın memleketinden aday olmak bende heyecan yaratır' cevabını verdi.

Anlayacağınız sevgili okurlarım, Aylin Kotil siyasette yol yürümeye oldukça kararlı. Bir o kadar da iddialı.
Tek sıkıntısı ondan resmen boşanmış olmasına rağmen, hâlâ adının eski eşi Mustafa Sarıgül'le anılıyor olması. Bundan dolayı olsa gerek, ısrarla şu mesajı not etmemi istedi:

'Kamuoyundan ricam beni ben olarak değerlendirmeleri. Unutulmamalı ki, bu ülkede her bireyin siyaset yapma hakkı olduğu kadar Aylin Kotil'in de siyaset yapma hakkı vardır! Ben bir bireyim. Ayakları yere basan, ekonomik özgürlüğü olan bir kadınım! Lütfen herkes benim siyasi kariyerime bu perspektiften baksın. Demokratik pencereden...

 
 
Editör: HABER MERKEZİ