Dilek ASLAN

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı Bülent Arınç, AK Parti Ardeşen ilçe kongresine katılmak üzere Rize’ye geldi. Geceyi Ayder yaylasında geçiren Arınç, Ardeşen Belediyesi çok amaçlı spor salonunda gerçekleştirilen AK Parti Ardeşen ilçesi 3. olağan kongresine katıldı.

 

Kongrede divan başkanlığına il başkan vekili Halil Turan, yardımcılıklarına il yönetim sekreteri Ali İhsan Öksüz, Pazar ilçe başkanı Adem Yıldız, ilçe kadın kolu ve gençlik kolları başkanı seçildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından divan başkanı Turan, il başkanı Yılmaz Katmer’in Genel Merkez’de düzenlenen il başkanları toplantısına katıldığında dolayı kongrede bulunamadığını belirterek kongre mesajını okudu.

 

Kongreye Arınç’ın yanı sıra AK Parti Rize Milletvekili Lütfü Çırakoğlu, Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, Ardeşen İlçe Başkanı Hakan Gültekin, AK Parti kurucu il başkanı Hasan Karal, Rize eski Milletvekili İmdat Sütlüoğlu ile çok sayıda partili katıldı.

 

AK Parti Ardeşen ilçe başkanı Hakan Gültekin milletin aklını ve vicdanının birleştiği 14 Ağustos 2001 tarihi ülke için yeni ufuklar doğurduğunu belirterek “millet bu tarihte AK Partiyi kurmuştur. AK Partiye gönül veren herkesin bu ülke ve coğrafyayı yaşanılır kılması için hedefleri vardır. Bizde bu hedef doğrultusunda görev süremizce elimizden geleni yaptık ve ilçemize yararlı hizmetlerin getirilmesine vesile olduğumuzu düşünüyorum. Bizden sonra bayrağı devralacak olan arkadaşlarımıza da başarılar diler, Allah yar ve yardımcıları olsun” dedi.

 

 Burada partililere hitap eden Arınç, bir dönem höst denildiğinde kaçan iktidarlar olduğunu ifade ederek “Kaçarken de şapkasını yanına alıp giderdi. Sordular ona şapkanı niye bırakmadın, ben kaçtım birde şapkamı onlara mı bırakacaktım. Hörtle, zörtle iktidarla kaçardı, yıkılırdı, biz hiçbir yere gitmedik. Bu iktidar yüzde 47 ile 6.5 yıldır tek başına iktidarsa bunun bir tek sebebi var, oda hep başımız dik oldu. Millete verdiğimiz sözden bir metre bile sapmadık” dedi.

 

Hükümet, Muhtıraya Yayınlayanlara Haddini Bil Dedi  

 

Cumhurbaşkanı seçimleri öncesinde 1. tur oturumu sonrası CHP’nin Anayasa Mahkemesine giderek dilekçe verdiğini hatırlatan Arınç, “Gece 24:00 sıralarında ise bildiri ve muhtıralar yayınlandı.     Eskiden böyle muhtıralar olsa zangır zangır titrerlerdi. Ödleri kopardı. Ben o siyasetçileri çok yakından biliyorum. Muhtıranın M’sinden arkalarına bakmadan kaçıp gidiyorlardı. Şimdi sie o bildiri ve muhtıralara ertesi gün hükümet ağzından cevabını buldu. Hükümet dedi ki “Ben milletin hükümetiyim, bu işler benim işimdir. Sen benim işime karışamasın. Kendi işine bak, haddini bil” dedi. Aldığımız yüzde 47 oyun yüzde 15’ini buradan aldık. Siz başınızı dik tutarsanız, millet sizi seviyor” dedi. 

 

Beyaz Türkler dedikleri bu milletin, ensesinde yıllardan beri boza pişiren sahtekar sınıfıydı

 

Bir dönem halk arasında ayrımcılık yapıldığını vurgulayan Arınç, “Şimdi halk uçaklara bindi, köşklerde çay içmeye başladı, onların diliyle söylüyorum vatandaş bu işe kızdı. Yanlış anlaşılmasın, halk dedikleri sürü olarak gördükleri 70 milyon insandı, vatandaş dedikleri, beyaz Türkler dedikleri bu milletin, ensesinde yıllardan beri boza pişiren sahtekar sınıfıydı. Her şeyde hakkınız var bu ülkede, Biz bu milletin tertemiz evlatlarıyız. 70 milyonu ile hiçbir ayrımcılık yapmadan, hiç biri diğerine ikinci sınıf muamelesi yapmadan kucaklayan bir iktidarız. Yüzde 47’de bunun da payı var” dedi.

 

Dünyada yaşanan ekonomik krizinin hamdolsun 20’de 1’ini yaşıyoruz 

 

Dünyada yaşanan küresel mali krizin Türkiye’ye 20’de birinin yansıdığını vurgulayan Arınç, “ABD’deki kriz adeta tsunami etkisiyle Avrupa’ya  oradan d Türkiye’ye geliyor. Buralarda büyük bankalar battı. ABD ve Avrupa kadar değil, onların 20’de 1’i kadar Türkiye’de etkilendi. Bu etkilenmek bile bizi sarsmaya kafi geldi. Ama hamdolsun, gerçi birileri bu hamdolsun’a fena halde taktı, hamdolsun ki dünyanın yaşadığı bu ekonomik krizin biz 20’de 1’ini ancak yaşıyoruz. Buda başarılı bir hükümetin,güçlü, bilgili ve inançlı olmasına bağlıdır. Geçmişte yaşanan ekonomik krizleri hatırlayın. Bir kitapçığı atıvermişti biri birisine Türkiye bir gecede fakirleşmişti. Birisi birisine yan gözle baktığında borsa düşüyordu.Ben bazen Sezer’le yan yana geliyordum. Benim suratıma şöyle biraz  soğuk baktığında borsa tepetaklak iniyordu.  Biz bu kepazelikleri yaşamadık mı, birisi öksürse borsa yükseliyordu, diğeri hapşırınca borsa düşüyordu. Öksürük ve hapşırıklardan bu ülkenin ekonomisinin perişan olduğu durumdan ABD’nin 468 milyar dolarlık sermayesine sahip bankası batıyor, biz Türkiye’de dimdik ayaktayız. Hamdolsun bu işi bilenlere bağlıdır” dedi.

 

Statükocu rejim gidecek yerine özgürlükler gelecek diyen Bülent Arınç, “ABD’nin başkanlığına bundan 60 yıl önce otobüslere bindirilmeyip, lokantalara sokulmayan insanlardan birisinin başkan seçilmesiyle başlayabiliriz. Orası ABD, burası Türkiye, ne alaka demeyin. Vardır bir alakası, özgürlükler orada bu noktaya geldiyse Türkiye’de başka açıdan bu noktaya gelir. Karanlıklar bitecek, aydınlıklar gelecek. Ayrımcılıklar gidecek farklılıklar zenginlik olarak kabul edilecek. Birbirimizi kucaklayacağız. Gözyaşının olduğu yerde toplumsal barış olmaz. Biz bu gözyaşını kaldırmak ve insanları kucaklaştırmak istiyoruz” dedi.

 

Arınç’ın konuşmasının ardından Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, aldıkları belediye meclis kararı ile Arınç’ı fahri hemşeri ilan ettiklerini söyledi. Sinan, Arınç’a fahri hemşerilik beratı verdi. Ardeşen ilçe başkanı Hakan Gültekin ise Arınç’a serender maketi hediye etti.

 

 

 

 

Protokol konuşmalarının ardından tek liste olarak kongreye giren Avni Kahya, 173 oyla Ardeşen ilçe başkanlığına seçildi.

 

 

 

Editör: HABER MERKEZİ