Hüsamettin Cindoruk, Demokrat Parti Genel Başkanlığı adaylığını 'merkezde birliği sağlayacağız' mesajı ile açıkladı. Peki Cindoruk'u ilerlemiş yaşına rağmen neden böyle bir göreve talip oldu? İşte Ankara'nın gizli gündemi;

Hüsamettin Cindoruk'un Genel Başkan Adaylığını iddialara göre 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in işaretiyle gerçekleşti. Asıl hesap ise AK Parti hükümetine yönelik alternatif bir iktidar partisi oluşturabilmek. Demirel'in dışında Cindoruk'a Mesut Yılmaz ve Abdüllatif Şener'in de destek verdiği ifade ediliyor.

ADAYLIK ÖNCESİ ANKARA TURLARI!

Cindoruk'un adaylık öncesinde Mesut Yılmaz ile de görüştüğünü belirtilirken, konuşmasında kendisinin koltuğunu gençlere bırakacağını söyleyen Cindoruk'un ANAP ile DP arasındaki birleşme sonrasında Genel Başkanlık koltuğunu Yılmaz'a bırakacağı ifade ediliyor.

ŞENER'İN GÖZÜ DE SAĞDA BİRLİKTE

Kulislerde, Cindoruk'un yeni parti çalışmalarını sürdüren Abdüllatif Şener tarafından da desteklendiği öne sürülürken, basın DYP'li eski bakan ve milletvekillerini de Cindoruk'un arkasında olduğu belirtiliyor. Hüsamettin Cindoruk, 28 Şubat sürecinde bir grup arkadaşıyla birlikte DYP'den ayrılıp Demokrat Türkiye Partisi'ni (DTP) kurmuştu. DTP, 28 Şubat sürecinde kurulan Mesut Yılmaz başbakanlığındaki Anasol-D koalisyonuna katılmıştı. 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan genel seçimde partisi de kendisi de Meclis dışında kaldı ve DTP Genel Başkanlığı görevinden istifa etmişti.

İnternethaber

Editör: HABER MERKEZİ