Anavatan Partisi’nin 10. Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya Parti Genel Başkanı Salih Uzun’da katıldı. Toplantıda konuşan Uzun, Rize’nin partileri için olan önemine değinerek, “Rize bizim için çok önemli. Partimizin kurucusu olan ve yıllarca partimizde Genel Başkanlık ve Başbakanlık yapan Mesut Yılmaz’ın Rizeli olması nedeniyle Rize’nin önemi bizim için büyüktür” şeklinde konuştu.

Salih Uzun konuşmasında “Bugün dünyada ekonomik krizin birinci yıl dönümü. Sayın Başbakan kriz teyet geçti demişti. Ancak bugün her evde mutlaka bir işsiz vardır. Bu krizden zengin olanlar da var. Ancak esnafımız, tüccarımız çek ve senetlerini ödeyemez duruma geldi. İflas eden çok esnafımız var. Üreticimiz mağdur durumda. Ülkemiz de büyük bir beklenti var. Bu iktidardan bizi kim kurtaracak beklentisi. İşte Anavatan Partisi ile Demokrat Parti tek çatı altında toplanarak geliyoruz. Bu birleşimi bu sefer başaracağız. Şu an yapmaya çalıştığımız iş Türkiye’nin ortada birleşmesini sağlamak olacak. Krizden kurtulma çareleri var. ABD krizden kurtulsun diye Türkiye bu ülkeye 7,8 milyar dolar vererek füze sistemlerini alacak. Peki kime karşı bunları alacak. İran’a karşı. İran ile en son 1639 yılında savaşmısız. Aradan 370 yıl geçti. Bizim İran ile bir sorunumuz mu var? Hayır sorunu olan ABD ve İsrail. Niye o zaman biz füze sistemlerini alacağız. İhtiyacı olan alsın. 7.8 milyar dolar demek İzmir, İstanbul ve Ankara illerini çıkartırsak 78 il için 150’şer milyon dolar demek. Her ile 150 milyon dolarlarla neler yapılabilir” dedi.

 


 

Yapılan konuşmaların ardından 530 delegeden 300’ünün oyuyla Muharrem Yardımcı yeniden Anavatan Partisi İl Başkanlığı’na seçildi.

Editör: HABER MERKEZİ