Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş, ''Bugün açılım tartışmaları yaşanıyor. Bunların gerçekten açılım olabilmesi, paylaşımcı bir toplum olunabilmesi için devrimci bir açılıma ihtiyaç var'' dedi.

Taş, partisinin Rize İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlediği ''Türkiye'de ve Karadeniz'de Yaşanan Siyasal Gelişmeler'' başlıklı konferansta yaptığı konuşmada, Türkiye'de toplumun büyük bir bunalım içinde bulunduğunu belirterek, bu duruma özel çıkarcılığa dayanan kapitalizmin neden olduğunu ileri sürdü.

Neo-liberal politikaların bencil, bireyci bir toplum oluşturduğunu ifade eden Taş, ''Biz bu toplumu değiştirme iddiasında olan bir partiyiz. Kapitalizmin tükettiği dayanışma ruhunu Türkiye'nin en ücra köşesine kadar yeniden oluşturmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

Bir süre önce İstanbul ve Trakya'da yaşanan sele de değinerek, selin nedeninin kamusal çıkarları öne çıkartmayan devlet anlayışı olduğunu savunan Taş, ''Bu devlet, her yönüyle bir güvenlik devleti olmuş, her bir vatandaşının telefonunu bile dinleyebiliyor, ama geleceği bilinen sele karşı önlem alamıyor. Kapitalizmin dayanışmayı yok eden anlayışı, insanlara da sirayet etti. İnsanlarda yağma, talan kültürü oluşmuş'' dedi.

''Türkiye'nin en ciddi meseleleri, işsizlik ve yoksulluk'' diyen Taş, hükümetin, bu meseleler yokmuş gibi davrandığını savundu. Taş, şunları kaydetti: ''Bugün açılım tartışmaları yaşanıyor. Bunların gerçekten açılım olabilmesi, paylaşımcı bir toplum olunabilmesi için devrimci bir açılıma ihtiyaç var. Bunu yapacak olan da bizleriz. Bu konunun üzerinde ciddiyetle durmalıyız. Çünkü toplumu yeniden kurmakla sorumluyuz. Toplum, sosyal ve kültürel olarak parçalanmış durumda. Bu durumu devrimci olarak bizler düzeltebiliriz.'' (Ensonhaber)
 
Editör: HABER MERKEZİ