Özgürlük ve Dayanışma Partisi Rize İl Örgütü “Şimdi Halk Konuşacak” kampanyasının startını Rize'nin Pazar ilçesinden verdi. ÖDP Genel Başkanı Alper Taş'ın da katıldığı halk buluşmasına sanatçı Ali Asker konuk oldu.
Pazar Belediyesi Düğün Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe yaklaşık 400 kişi katıldı. Etkinlik ÖDP Rize İl Başkanı Yaşar Aydın’ın konuşmasıyla başladı. Aydın “Tüm ülkede olduğu gibi bölgemizde de bizle ilgili tüm kararları AKP hükümeti ve ona yakın sermaye grupları alıyor. Sularımız satılırken ses çıkarmamamız isteniyor. Çayımızla ilgili her kararda boynumuzu büküp teslim olmamız isteniyor. Tüm bunları yapmak isteyenler Rize’nin Mesut Yılmaz’ların, Ali Bayramoğlu’ların, Tayip Erdoğan’ların Rize'si olduğunu sanıp faaliyetlere başlıyorlar. Ama biz onlara bu toprakların Cihan Alptekin'lerin, Şefki Kobal’ların, Ahmet Uzun’ların Rize’si olduğunu göstereceğiz. Rize’nin her sokağında halkın kendi meselesine yüksek sesle sahip çıkması için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

‘AKP YOKSULLUK GETİRDİ’
Daha sonra söz alan ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, AKP hükümetinin yoksulluk, baskı ve şiddetten başka bir şey getirmediğini söyledi. Taş, “Bugün Ankara’da bir iktidar kavgası yaşanıyor. Ülkeyi kimin yöneteceğine dair bir kavga bu. İnsanını düşünmeyen, kendi çıkarları için verilen bu kavgada ezilen yine yoksullar, işsizler oluyor. AKP Hükümeti tüm uygulamalarıyla Piyasa Tanrısına taptığını gösteriyor. Ezilenlere yoksullara öbür dünyan nimetlerini anlatırken kendisi bu dünyanın nimetlerinden faydalanmak için çırpınıyor. Yağma yok emekçiler, yoksullar bu dünyada haklarını almak için mücadele edecekler. Emekçiler sadaka değil haklarını istiyorlar” dedi.
 
‘BARIŞA İHTİYACIMIZ VAR’
Alper Taş Türkiye’nin etnik barışa ihtiyaç duyduğunu söylediği konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kürdüyle Türküyle bir arada kardeşçe yaşamaya ihtiyacımız var. Barışa ihtiyacımız var. Silahların ve şiddetin gölgesinde barışı sağlayamayız. Belediye otobüslerinde gençlerimiz yanerken, Muş’ta, Diyarbakır’da gençlerimiz kurşunlanırken, Tokat’ta askerlerimiz ölürken barışı getiremeyiz. AKP ‘Tam Demokrasi’ diye yola çıkarken bunun bir tavsiye süreci olduğunu görüyorduk. Bugün uygulanan budur. Seçilmişlere uygulanan baskı ve tutuklamalar kabul edilemez. Bu barışı dinamitlemektir. Adını bile söylemek istemediğimiz kanlı bir boğazlaşmayı tetiklemektir. Devrimciler sosyalistler bu kanlı planın önüne set çekecektir.'

‘ASIL AÇILIMI TEKEL İŞÇİLERİ YAPTI’

En güzel açılımı TEKEL işçilerinin yaptığını söyleyen ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, “Orada direnişte Diyarbakırlı ile Trakyalı yan yana, Alevi ile Sünni birlikte, başörtülü ile başı açık kadınlarımız yan yana. İşte gerçek açılım gerçek kardeşleşme burada yaşanıyor. TEKEL işçileri kavganın ve birlikte mücadelenin ekmek kavgasından, emeğin kavgasından geçtiğini bir kez daha gösteriyorlar. Buradan onurlu TEKEL işçilerini bir kez daha selamlıyorum” diye konuştu.
‘DEVRİMCİLER HAKLI ÇIKTI’
ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, devrimcilerin 40 yıldır bu ülke için söylediklerinde haklı çıktığını söyleyerek, “Eğer 40 yıl önce Mahir Çayan’lar, Denizler dinlenseydi bugün Kürt sorunu olmayacaktı. CIA ülkede kontr-gerila örgütleri kuramayacak, darbeleri konuşmayacaktık. Onlar katledildi. Onları katledenler baskı, yolsuzluk ve şiddet dolu bir Türkiye kurdular. Eğer devrimciler olarak haklı isek, alnımız ak, başımız dik durumda ise ne duruyoruz. Meydanı yalancılara sahtekarlara, şerefsizlere niye terk ediyoruz. Şimdi halkla birlikte konuşma zamanı, şimdi yürüme zamanı” diyerek konuşmasını tamamladı.
ÖDP Genel Başkanı Alper Taş’tan sonra sanatçı Ali Asker sahneye çıktı. Ali Asker salonda büyük bir coşku yarattı.

Editör: HABER MERKEZİ