Bazı koşullardan dolayı çay sezonunun geç açıldığını dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Rize İl Başkanı İhsan Alkan, ÇAYKUR ve özel sektör çay fabrikalarından üreticiler için talepte bulundu.

Çay taban fiyatı için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yer alan MHP’li Milletvekilleri aracılığı ile gayret gösterdiklerini dile getiren ve bu konuda kendielrine destek veren çay üreticilerine teşekkür eden Başkan Alkan “Çok değerli çay üreticisi hemsehrilerim. Özellikle salgın hastalık ortamında, cayimizin sorunsuz üretimi ve iyi bir fiyat verilmesi için, gerek il düzeyinde, gerekse Rize dışında ki illerden seçilmiş milletvekillerimiz ile TBMM’de elimizden gelen gayreti gosterdik. Bu çalışmalarımızda sizlerden gordüğümüz desteğe çok teşekkür ediyoruz. Bu destekleriniz bizleri geleceğe yönelik çalışmalarımız için dahada cesaretlendirmektedir” dedi.

Çay sezonunun geç açılmasına da değinen Alkan, çay firmalarının aldıkları çayı daha kaliteli işlemesinin de önemli olduğunun altını çizerek “Gerek iklim koşulları gerekse il dışındaki üretici hemsehrilerimizin geç intikali ve bayram etkisiyle çay sezonu bir kaç gün geç başlamış, izdiham meydana gelmiştir. Firmalarımızın aldıkları çayları hasarsız bir sekilde üretebilmeleri önemlidir. Bu süreçte ÇAYKUR’umuzdan imkanlarını biraz daha zorlamasını beklemekteyiz. Özel sektörümüzdende hemşehrilerimiz adına talebimiz; bütün imkanlarini zorlayarak özellikle fiyat konusunda üreticilerimizi mağdur etmemesini bekliyor ve rica ediyoruz. Virüs salgını konusunda tedbirlere azami derecede dikkat edilmeli, sansasyonel dedikodulara itibar etmeyip,  resmi makamların açıklamaları dikkate alınmalıdır. El birliğiyle bu zor günleri atlatacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: HABER MERKEZİ