MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan, CHP'nin çay üreticilerinin ve çaycılığın sorunlarının araştırılması için Meclis'e sunduğu araştırma önerisinin kabul edilmemesi hakkında açıklamalarda bulundu.

MHP olarak gelen önergelerin yüzde 70-80'ini geri çevirdiklerini söyleyen Alkan, "Çünkü çoğu önerge vatandaşa inmeden, bir şey sormadan 'hemen sorunu çözelim' diye getiriliyor. Rize, Trabzon ya da Artvin'deki MHP İl Başkanlarının görüşünü almadan yapılan bir önergeyi desteklememiz sizce mümkün müdür? Biz hazırladığımız kanun teklifini tüm siyasi partilerin il başkanları ile istisnasız paylaşacağız. Bizim hazırladığımız kanunda da illa ki eksiklik vardır. Bu eksikleri tamamlayacağız ve bu konuda hem fikir olacağız. O zaman uzlaştığımız bir konuda konuşmuş olacağız." dedi.

"Rizelilerin sorunu çözülecekse biz buna varız"

MHP'nin çay sorunlarını göz ardı ettiği yönünde yapılan algıları eleştiren Alkan, "Rizelilerin sorunu çözülecekse biz buna varız. Bundan kaçmayız. Sanki bu sıkıntılar hakkında hiçbir şey yapmıyormuş, MHP çay sorunu hakkında ilgilenmiyor gibi bir algı yaratma çabası yanlış olur. Biz sürece başlarken herkese 'gelin beraber olalım, birlikte tartışalım' dedik. Araştırma önergesi verilsin ama önce biz burada bir araya gelelim. Çayın sıkıntılarını, sorunlarını hepimiz biliyoruz. Gelin bunu Rize'deki tüm siyasi partiler olarak hazırlayalım. Bu taslağı cumhurbaşkanımıza ve genel başkanlara sunalım." diye konuştu.

"Çay, Rize'nin geçim kaynağıdır, şerefidir, namusudur"

Alkan, çay tarımının Rize için olan önemine değinerek şunları söyledi: "Çay, Rize'nin geçim kaynağıdır, şerefidir, namusudur. Biz konuya bu gözle bakıyoruz. Siyasi görüşle bu konuya bakmamız söz konusu olamaz. Çayın siyasete konu olmasından MHP İl Başkanı olarak ben çok rahatsızım. İnşallah devletimiz ve hükümetimiz kanunla bu konuyu koruma altına alacak."

Editör: HABER MERKEZİ