AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Muhammed Avcı’nın Ziraat Çay Bahçesinde düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. İl Başkan Yardımcısı Abdullah Oğuz Hut’un da yer aldığı basın toplantısında İl başkanı Alim, kongre tarihi belli olan ilçeleri açıkladı.

İl Başkanı Alim, kongre süreci hakkında bilgi verirken ülke genelindeki ilk il kongresinin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Erdoğan’ın babaocağı Rize’de yapılmasını istediklerine vurgu yaparak, “Arzumuz daha önceki dönemlerde olduğu gibi ilk kongrenin Rize’den başlamasıdır.” dedi.

Alim, 81 ilde olduğu gibi Rize’de de kongre sürecinin başladığını kaydederek, “Kongre sürecimiz delege seçimleriyle başladı. İlimizin tamamında köy ve mahallelere varıncaya kadar üyelerimizin delegeleri seçtiği bir süreci tamamladık. Devamında 5 bin üstünde olan beldelerde kongre yapılırken 5 binin altındaki beldelerde atama yapılıyor. Bizim hiçbir beldemiz 5 binin üzerinde olmadığı için atamalarımızı gerçekleştirdik. Şimdi sıra ilçe kongrelerimize geldi. İnşallah ilçe kongrelerimizden sonra da ağustos eylül ayı gibi il kongreleri başlayacak. Arzumuz daha önceki dönemlerde olduğu gibi ilk kongrenin Rize’den başlamasıdır.” dedi.

Kongre süreçleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Alim, ilçe kongrelerinden tarihleri belli olan ilçeleri de açıklarken ilk ilçe kongresinin 7 Mart’ta Güneysu’da yapılacağını belirterek, “İlk ilçe kongremize 7 Mart’ta Güneysu’yla başlıyoruz. 8 Mart’ta Çamlıhemşin kongremiz var. 20 Mart’ta İkizdere, 21 Mart’ta ise Kalkandere ve İyidere kongrelerimiz olacak. Diğer ilçelerimizin kongre takvimleri henüz belirlenmediği için onlarla ilgili bir bilgi veremiyorum. Ama Ramazan ayından önce ilçelerimizin büyük bir çoğunluğunun kongresini tamamlarız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ