Millet ittifakı içerisinde seçime girmesi beklenen DEVA Partisi'nden son dakika açıklaması geldi! Partinin Genel Başkanı Ali Babacan, DEVA'nın önümüzdeki seçimlere kendi ismiyle kendi logosuyla katılacağını duyurdu. Ali Babacan'ın tweeti sonrasında DEVA'nın Cumhurbaşkanı adayı çıkarıp çıkarmayacağı merak konusu oldu. Ali Babacan, 'Gezi Parkı davasında mağdur değilim' dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Babacan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim sürecini başlattığını savunarak, "Biz seçimlere hazırız. DEVA Partisi hazır. Ve biz kazanacağız. Kendisi gerilimi istediği kadar artırmaya çalışsın. Her seçim döneminde gererek, kutuplaştırarak seçim almaya çalışıyor. Biz bu seçim dönemini nefrete ve öfkeye teslim etmeyeceğiz. Huzur kazanacak. Aklına ne geliyorsa tek imzayla yapıversin. Bu otoriter rejimi değiştireceğiz. Ülkemiz derin bir nefes alacak" dedi.

'SEÇİME KENDİ ADIMIZLA GİRECEĞİZ'
Babacan, seçimlerde kendilerine güvenlerinin tam olduğuna vurgu yaparak, "Neymiş efendim; yeni kurulan partilerin işleri zorlaşmış, kendi logolarıyla seçime giremeyeceklermiş, ittifak içinde olmak da anlamını yitirmiş. Siz bu rüyaları görmeye devam edin. Daha çok rüya göreceksiniz. Kardeşim, bizim kendimize güvenimiz tam. Milletimizin de bize güveni tam. İlan ediyorum, duymayan kalmasın. Demokrasi ve Atılım Partisi, önümüzdeki seçimlere kendi adıyla, kendi şanıyla, kendi logosuyla girme kararını almıştır. Ülkemiz için, demokrasimiz için hayırlı olsun. Daha önce söyledim, tekrar söylüyorum; Türkiye 1'den büyüktür. Türkiye kazanacaktır. Hodri meydan. Elinizden geleni ardınıza saklamayın. DEVA damlalarının oluşturacağı seli hiçbir baraj durduramaz. Barajları yıkıp geçeceğiz" diye konuştu.

'A PLANIMIZ ORTAK ADAY'
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Babacan, 6'lı masadaki iş birliği, seçim iş birliğinin devam edip etmediğine ilişkin soru üzerine, "Biz 6'lı masayla ilgili bugüne kadar verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. Ortak çalışma alanı olarak belirlediğimiz alanlarda yoğun bir şekilde katkı vermeye devam edeceğiz. O masadaki siyasi partilerin her biriyle iş birliği alanlarını da genişletme konusunda tam bir irademiz var. Geçen pazar günü yaptığımız toplantıdan sonra ortak açıklama yaptık. Orada da 6 partinin ortak cumhurbaşkanı adayının niteliklerini tarif ettik. Partilerin ortak cumhurbaşkanı adayı çıkarması seçimlerde başarı sağlamak için çok önemli bir yöntem olacak. Birinci tercihimiz budur. Olur da 6'lı masada ortak aday konusunda mutabakat sağlanamaz, o zaman farklı seçeneklere bakılır. A planımız; söz verdiğimiz gibi 6'lı masada bir ortak aday oluşturup bir isim üzerinde ortak adayla seçimlere gitmek" ifadelerini kullandı.

'GEZİ DAVASINDA MAĞDUR DEĞİLİM'
Babacan açıklamalarında ayrıca şunları söyledi:

"Gezi davasında her kim benim müşteki olduğumu söylüyorsa bu doğru değil. Benim defalarca açıklamam var mağdur olmadığımı ifade eden. Televizyonlarda yazıp çizen kişiler gazetecilik görevlerini yerine getirmiyor demektir. Bunda artık bir kasıt görmeye başladım. Herkesin işini dikkatli ve düzgün yapmasını tavsiye ediyorum.

'BİZ BU KONUYU TAKİP ETTİK...'
"Biz bu konuyu takip ettik, senaryolar üretildi. Genel Merkez toplantısında da konuyu ele aldık. Kararımızı paylaştık. Yargının bağımsızlığı demokrasinin en temel ilkelerinden biridir. Yargı, yasama organından bağımsız olacaktır. Yargı, bağımsız değil rahat çalışamıyor.

'O MASA OTURAN BÜTÜN PARTİLERLE...'
"Mutabık kaldığımız alanlarda, altılı masaya her türlü katkıyı vermeye devam edeceğiz. O masada oturan bütün partilerle, işbirliği yaptığımız alanları genişletmek konusunda güçlü bir iradeye sahibiz."

Editör: HABER MERKEZİ