Mustafa BAYRAK

CHP Rize il teşkilatı Kültür merkezi salonunda sandık görevlileri ile yaptığı provada sandıklara nasıl sahip çıkılacağını gösterdi.

CHP Rize il teşkilatı tarafından Kültür merkezi salonunda sandık görevlilerine sandıklara nasıl sahip çıkılacağını gösterirken hayalı seçim yaparak görevlileri uyardı.

Kültür merkezi salonunda yapılan hayalı seçimde 12 Eylül de yapılacak olan referandum da sandık görevlilerinin nelere dikkat etmesi gerektiği uygulama ile sandık görevlilerine gösterildi.

CHP Rize il başkanı Mehmet Aslankaya delegelere yaptığı konuşmada  genel başkanları Kemal Kiliçdaroğlu nun 65 ilde durmadan yorulmadan halkı uyardığını söyleyerek ”Başbakan ülke genelinde bilbortları, medyayı kiralamış bunun kaynağı nerden geliyor. Bunun hesabı sorulacak. Başbakan 12 Eylül 1980 sonrasında Kenan Evren in yaptığını yapıyor. Ancak halk o zaman nasıl cevap verdiyse şimdi de cevabını verecek. Başbakan Demokrasiyi genişletiyoruz diyerek halkı kandırıyor, demokrasi derdinde olan hükümet neden aydınları, yazarları, profesörleri ve askerleri içeri attırdı. AKP sandıklarda oyun edebilir, sakın onlara kanmayın, sandıklara sahip çıkın” dedi.

CHP İstanbul milletvekili Ali Topuz ise  Referandum a az kaldığını söyleyerek ”Kendimizi hazır hale getirmeliyiz, seçim sandıkta kazanılır, sandıkta kaybedilir, oylar sandığı girer ama bazen çıkmaz, rakibimiz AKP  bu konuda uzmandır, geçmişte bunu yaşadık, hilelere karşı dikkatli olmalıyız. Bu oylama Atatürk ilkelerinin korunması oylamasıdır. 13 Eylül de laik cumhuriyet yerini başka bir rejime bırakma yasası karşımıza çıkabilir. 2 madde kuvvetler ayrılığı maddesidir, bu maddeler yargıyı yürütmenin emrine vermek demektir. Yargıda işleyişle ilgili sıkıntılar vardı. Eksiklikler vardı, vatandaşın şikayetleri vardı, mahkemeler uzun sürüyordu diye bu değişiklikle vatandaşın sorunlarına çözüm üretmiyoruz” dedi.

BAŞBAKAN YÜCE DİVAN YOLUNU KAPATMAK İSTİYOR

CHP İstanbul milletvekili Ali Topuz “Başbakan bir dönem daha aday olacağını söylüyor, şimdiden yüce divan yolunu kapatıyor. Eski başbakan Mesut Yılmaz yüce divanda aklandı, kendisinin aklanamayacağını biliyor. Bunun için kendisini yargılayacak hâkim ve savcıları atamak istiyor. Başbakan Hitler taktiği uyguluyor. Önce başbakan oldu ardından sonra cumhurbaşkanı oldu yasaları değişti, yaptığı katliamlar yanında kaldı. Başbakan da bunu yapmak istiyor. Başbakanın tehditlerine kanmayın” dedi.

GÖREVLİLERE UYGULAMALI DERS

Kültür merkezi salonunda toplanan Rize CHP sandık görevlilerine uygulamalı ders verildi. Sahnede kurulan seçim sandığında yer alacak muhtemel görevliler sandık başına oturduktan sonra siyası parti temsilcilerinin ne yapması gerektiği anlatıldı. Sandık görevlilerine öncelikle sandığın oylar kullanılmadan önce kontrol edilmesini, sandık başından görevlilerin ayrılmaması istendi. Seçim boyunca sandık başında kalmaları istenen sandık görevlilerine uygulamalı olarak neler yapılması gerektiği seçim sonunda sandık açıldığında sandığın oylarının değişmemesi için dikkatli olmaları anlatıldı.

                 

Editör: HABER MERKEZİ