AKP İl başkanı Hasan Karal Rize gazeteciler ve muhabirler derneğinde düzenlediği basın toplantısında 12 Eylül tarihinde yapılacak olan halk oylaması için çalışmalara başladıklarını söyleyerek 'Önümüzde 55 günlük bir süre var, özgürlüğün daha çok artması, demokrasinin daha iyi işlemesi , birçok konu için  halka iniyoruz, bu referandum a ülkenin ihtiyacı var. Başbakanımız 36 ili kapsayacak referandum turlarına çıkacak, bunların arasında Rize de var. 11 Ağustos ta Rize de halka hitap edecek. Bu referandum sayesinde 12 Eylül franglarından kurtulacağız. Halkımızın referandum konusunda yeterli bilgisi yok. Referandum da Rize yi EVET oyları ile ilk sırada tutmak istiyoruz” dedi.

AKP il başkanı Hasan Karal yasa da sağlıkta tam gün yasasını koyduklarını ancak yargının bunu bozduğunu söyleyerek                  ”Hastanelerde farklı görüşmeler oluyordu, doktorlar önce kendi yazıhanelerine hastaları çağmıyorlardı bunlara dur diyeceğiz. Belli ideolojik fikirler yargıyı etkiliyor. Önümüzde ki takozları kaldırarak halka daha kolay hizmet edebileceğiz. Bu referandum da AKP yi desteklemek değil, bu bir AKP meselesi değil, bu herkesin meselesi yasaklar kalkmalı, DP  bu konuda şehidini vermiş onların da desteği olmalı” dedi.

AÇILIM'DAN VAZ GEÇİLEMEZ

Kürt açılımından vaz geçilemeyeceğini söyleyen AKP il başkanı Hasan Karal “Açılımdan vaz geçmek mümkün değil, bölgemize kadar olan sızmalar bu açılımı baltalamak içindir. Sabote etmek istiyorlar. Ancak bu sabotelere karşı daha dikkatli olmalıyız, onların istediğini veremeyiz, kararlılığımız sürecek” dedi.

PAKETLEME TAŞINACAK

Çaykur a ait paketleme tesislerinin taşınacağını söyleyen AKP il başkanı Hasan Karal “Genel müdürün karşı çıkması mümkün değil, o sadece Çaykur un haklarını savunmakta sorumlu, araştırma hastanesi ve diş fakültesi o alanda alanı geniş tutacağız, paketleme için yer arayışımız sürüyor.  Rize Serbest bölge ile Çaykur un arasında sorun var, Çaykur un RİSPAŞ; tan 12 trilyon dolayında alacağı var bu nedenle ana tamirin oraya bir şey yapamıyoruz.Bu yıl Rize polis meslek yüksek okuluna 250 öğrenci alacağız, bunun yanında mühendislik fakültesini kurmak için çalışmalarımız var, ilimizde 1250 afet konutu yapıldı, şu an afet ten etkilenen 40 kişi boşta var bunlara konut yapma girişimlerimiz var” dedi.

HEMŞİN SIL BAŞTAN

Hemşin ilçesinin yıkılıp yeniden yöre mimarisine uygun olarak yapılacağını söyleyen AKP il başkanı Hasan Karal “ Bu ilçemizde 5-6 kişinin itirazı var bunları çözmeye çalışıyoruz. Bu ilçemiz i tatil köyü haline getirmek için çalışmalarımız var, yakın bir tarihte Hemşin ilçemizde çalışmalara başlayacağız” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ