AKP’nin kurucularından Abdüllatif Şener’in ‘merkez parti’ kurma kararı, Ankara kulislerini hareketlendirdi. Şener yeni parti için AKP’nin küskünleriyle çalışıyor. Şener MKYK’dan ve üniversiteden istifa edecek

AKP’li eski bakan Abdüllatif Şener, AKP’nin kapatılma sürecine paralel olarak yürüttüğü yeni parti çalışmalarını eylül ayında tamamlamayı planlıyor. Siyasi yelpazenin merkezini hedefleyen partinin ismi ve amblemi konusunu gizlilik içinde yürüten Şener’in, profesyonel şirketlerle bağlantı kurduğu öğrenildi. Şener ekibinin, bu konularla ilgili birkaç şirketle görüşme yaptığı ifade edilirken, bu şirketlerin isimleri bile sır gibi saklanıyor.

HOCALIĞA SON 

AKP’deki başbakan yardımcılığını bırakarak, siyasi yaşamını MKYK üyeliği ile sınırlı tutan ve TOBB Üniversitesi’nde dersler veren Şener, yeni siyasi oluşumla birlikte üniversiteye de veda edecek. Üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde ders vermeye başlayan Şener, 16 yıl sonra yeniden hocalığa dönmüştü.

EKİBİNDE KİM VAR

Abdüllatif Şener’in parti kuracağını açıklamasının ardından dikkatler, “ekibinde kimlerin yer alacağı” sorusuna yoğunlaştı. Şener’e yakın çevrelerden edinilen bigiye göre 22 Temmuz seçimlerinde listeye giremeyen 60’a yakın AKP’li eski vekil, bu ekibin içinde yer alıyor.

Siyasi kulislerde isimlerinden söz edilen esk vekiller arasında Mahmut Kaplan, Remziye Öztoprak, İmdat Sütlüoğlu, Selahattin Beyribey, Mehmet Soydan, Maliki Ejder Arvas, Mehmet Ali Suçin, Mahmut Çetin, Mahfuz Güler, Feyzi Berdibek, Abdülbaki Türkoğlu, Mustafa Eyiceoğlu, Halil Özyolcu bulunuyor. Şener’in kuracağı merkez partisine, sol kanattan kimleri alacağı merakla bekleniyor.

KAPATMAYI BEKLİYOR

LİSTE dışı kalan ve Şener’le birlikte hareket eden eski vekillerin bir bölümünün, yeni kurulacak parti için seçim bölgelerinde şimdiden çalışma başlattıkları belirtiliyor. Şener’in, hali hazırda AKP milletvekili olan önemli isimlerle temasa geçtiği, ancak AKP hakkındaki kapatma davası sonuçlanmadan bu isimlerin açıklanmaması konusunda görüş birliğine varıldığı ileri sürülüyor.

YALÇINBAYIR YENİDEN

Ankara kulislerinde dillendirilen iddialar arasında, Abdullah Gül hükümetinin başbakan yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır’ın, Şener’le birlikte hareket ettiği iddiası var. Erdoğan’ın başbakanlığında kurulan hükümetin bakanları arasına alınmayan, 22 Temmuz seçimlerinde liste dışı kalan Yalçınbayır, yeni kurulacak partinin tüzüğünü hazırlayan ekibin başında. (Akşam)

Editör: HABER MERKEZİ