PARTİ KURMAK İÇİN DÜĞMEYE BASMIŞTI
Eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, yeni bir parti kurmak için harekete geçtikten sonra şimdi de kendisinden haber alınamıyor. AK Parti hakkındaki kapatma davası sonuçlanana kadar hemen her gün basında hakkında haberler çıkan ve açıklamaları manşetlerde yer alan Şener, Anayasa Mahkemesi'nin 'kapatmama' kararının ardından sadece bir kez açıklama yaptı. 

18 GÜNDÜR KAYIP
Anayasa Mahklemesi'nin 20 Temmuz'da verdiği kararın ardından 31 Temmuz'da yaptığı yazılı açıklama ile kararı değerlendiren Şener, o günden bu yana basında yer almıyor. Bütün stratejisini AKP'nin kapatılması üzerine kuran eski bakan Şener, Anayasa Mahkemesi'nin kapatma kararı vermemesi üzerine, siyasete yeniden dönüş macerası da başlamadan bitmiş oldu.

YENİ LİDER ADAYI OLARAK LANSE EDİLMİŞTİ
22 Temmuz seçimlerinde aday olmayarak üniversitedeki görevine dönen Abdüllatif Şener, AKP hakkında açılan kapatma davasının ardından yeni bir siyasi hareket başlatmak üzere Anadolu'yu adım adım dolaşmaya başlamıştı. 'Müesses nizam' tarafından merkez sağın yeni lider adayı olarak lanse edilen Şener'in bütün siyasi hesapları mahkemenin verdiği kararla yerle bir oldu. O gün bugündür Şener'den haber alınamadığı gibi, basına da hiçbir açıklama yapmıyor. 

ŞENER'İN İKİNCİ BÜYÜK YANILGISI
AKP karşıtı kesimlerin yeni lider dayı olaraköne çıkardığı Abdüllatif Şener, son dönemde yaptığı iki büyük hatayla politika hayatını bitme noktasına getirdi. 22 Temmuz seçimlerinden önce 'Asker darbe yapacak. Seni başbakan yapacağız' şeklindeki hatalı istihbarat nedeniyle aday olmadığı öne sürülen Abdüllatif Şener aday olmayarak Meclis dışına kaldı. Ancak beklendiği gibi bir askeri müdahale olmadı ve AKP seçimlerden yüzde 47 oy alarak birinci parti olarak çıktı ve yeniden hükümet oldu. Şener'in ikinci yanılgısı ise AKP hakkında açılan kapatma davasının AKP'nin kapatılması ile sonuçlanacağını düşünmesi oldu.  Bu durumda yeni bir parti kurarak AKP'den oy kopartmayı hedefleyen Şener'in bu stratejisi de Anayasa Mahkemesinin verdiği kararla başarısız oldu. Siyaset hayatı ile ilgili iki kritik virajda iki kritik hata yapan Abdüllatif Şener için siyasi otoriteler, 'Artık siyaset hayatı sona erdi' yorumunda birleşiyor. 
Editör: HABER MERKEZİ