Mustafa BAYRAK
RİZE: 29 Mart yerel seçimlerinde 1 ilçe ve 2 belde dışında 18 belediyeyi alan AKP seçimlerde istediği oyu alamamanın ezikliğini yaşarken başbakan Rize il başkanlığı için eski il başkanı Hasan Karal in aday olmasını istedi.
29 Mart Yerel seçimlerinde Ç.Hemşin, Tunca ve Kendirli belediyelerini kaybeden, bunun yanında Hemşin ve Pazar ilçesine kazanan AKP de önceki seçime göre oy oranlarının düşmesi Başbakan Recep Tayip Erdoğan ı kızdırdı. İl yönetimini başarısız bulan Başbakan eski il başkanı Hasan Karal in yeniden il başkanlığına gelmesini istedi.
24 Mayıs ta Rize kültür merkezinde yapılacak olan il kongresinde il başkanlığı için il başkanlığına tek aday olarak girecek olan Hasan Karal Rize de “ TOPLUMSAL İSTİŞARE FORMU” adı altında form dağıttırdı. Form da il yönetim kurulu için önerdiğim isimler yer alırken başkanlığı aday olan Hasan Karal in toplumun sesine kulak vererek halkın sevdiği isimlerden yönetim oluşturmak istediği belirtildi.
Form da “ Bu form çalışması bir istişare ve değerlendirme çalışması olup kamuoyunun sesini ve düşüncelerini öğrenme amaçladır. Bu formu dilediğiniz kadar çoğaltıp dağıtabilirsiniz, yazılan isimler tanınma zorluğu çekildiğinde telefonlarınıza müracaat edilecektir” denmekte.
24 Mayıs ta yapılacak olan Kongre öncesinde 19 Mayıs tarihine kadar halkın bu formları doldurarak verilen faks numarasına fakslanması istendi.



Editör: HABER MERKEZİ