Dilek ASLAN

Merkez ilçeye bağlı Gündoğdu beldesindeki AK Parti Gündoğdu beldesi 3. olağan kongresi öğretmenler evinde yapıldı. Kongreye İl başkanı Yılmaz Katmer, Rize milletvekili Lütfi Çırakoğlu, Rize belediye başkanı Halil Bakırcı, il yönetiminin bazı üyeleri, il kadın kolları ve gençlik kolları, Gündoğdu teşkilatı ve partililer katıldı.

AK Parti Merkez ilçeye bağlı Gündoğdu beldesindeki AK Parti Gündoğdu beldesi 3. olağan kongresi öğretmenler evinde yapıldı. Kongrenin sevkini yürütmek üzere divan başkanlığına Merkez İlçe Başkanı Ali İhsan Yazıcı getirildi. Saygı duruşu ve istiklal marşının ardından AK Parti Gündoğdu belde eski başkanı Güngör Baltacı bir konuşma yaptı. Baltacı konuşmasında “AK Partide il kurucular kurucusu olarak göreve başladım. Daha sonraki süreçte görünen lüzum üzerine Gündoğdu belde başkanlığına atandım. Bu görevi yaklaşık 4 yıl yürüttüm. Başkanlık yapmış olduğum süre içerisinde teşkilat çalışmalarımızı hızlandırarak mahallelerimizde mahalle temsilcilerimizi ve sandık kurullarımızı oluşturduk. Bu anlamda partimize uygun teşkilatlanma çalışmalarımız yaptık. Benimle beraber bu bayrağı taşıyan ve bu misyonu üstlenen tüm teşkilat mensuplarıma teşekkür etmeyi bir borç bilirim” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlardan gelen mesajların okunmasının ardından Merkez İlçe Başkanı Ali İhsan Yazıcı ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı bugüne kadar önemli çalışmalar yapan Gündoğdu teşkilatını tebrik ederek yeni seçilecek olan başkan ve yönetimine de AK Partiye ve başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yakışır çalışmaların yapılmasını belirttiler.

Teşkilatların öneminden bahseden Rize milletvekili Lütfi Çırakoğlu, “Değerli Başbakanımız teşkilatın her noktasında çalışan ve tırnaklarıyla bu noktaya gelen bir insandır. Bu nedenle teşkilatlara çok önem vermektedir. Teşkilatlar milletvekillerinin ve belediye başkanlarının mutlaka iç içe tek yumruk olarak çalışmasını emretmektedir. Her toplantısında hassasiyetle bunu belirten başbakanımızın mutlaka bir bildiği vardır, oda iktidara gelmenin temel ilkesi teşkilatın çalışmasına bağlıdır. Hiçbirimiz teşkilatın en küçük kademsinde olan mahalle temsilciliklerinden üyelerine kadar kimseyi hafife alamaz. Çünkü belediyeler için yerel seçimde, genel seçimler için milletvekilliğinde oy toplayan teşkilattır ve bunu karşılıksız yapmaktadır. Hepimiz birbirimizi doğru yola çekmek için uyarmalıyız. Çünkü Ankara’da oluşan her yanlışın mutlaka Mahura yaylasındaki çobana da zarar verdiğini bilmek zorundayız. Son konjonktür Türkiye’nin kasasından 50 milyar dolar gittiğini gösteriyor. Bu yanlışı yapanlar bunun hesabını yapmazlar, hesabını Başbakanımız yapıyor. Çünkü başbakanımız bir annenin çocuğunu sevdiği gibi Türkiye’yi seviyor” şeklinde konuştu.

Son olarak konuşma yapan İl başkanı Yılmaz Katmer, “22 Nisan 2008 tarihinden başlayan 3. olağan kongre takvimimizin 7 Haziran itibariyle delegasyon seçimlerinin tamamlanması ve 5 bin nüfusun üzerinde bulunan Gündoğdu beldemizin teşkilatlarımız içinde ilk 3. olağan kongremizin yapılmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bir teşkilat düşünün 3 olağan kongre yapmış, bu 3 kongrede de tek başına iktidar olmanın heyecanı içindeyiz. Türkiye’de böyle bir siyasi parti daha olduğuna inanmıyorum. Ben teşkilatları oluştururken bir şeyin altını çiziyorum. Teşkilatlarda görev alacak arkadaşlarımız bulundukları alanda Başbakanımızın oyunu aşağıya çekmek değil, Başbakanımıza küçük bir ışık kadar dahi olsa yardımcı olması gerekmektedir. Hemşerilerimiz; mahalle temsilcilerimize, milletvekillerimize ve bana baktığı zaman mutlaka Başbakanımızın bir özelliğini bizde görmesi lazım, bu izlenimi karşı tarafa veremiyorsak Başbakanımızın oyunu aşağıya çekiyoruz demektir. Yeni oluşturacağımız teşkilatlar 2009 ve 2011 seçimlerini yapacaklar. Bu teşkilatlarda yer alacak arkadaşlarımız hiçbir şekilde istifa edip 2009 yerel seçimlerinde aday olamayacak. Önümüzdeki yerel seçimlerde listelerde teşkilatın tozunu yutmuş kişiler yer alacak veya teşkilatımızın içinden çıkan ve bu alanlarda görev almak isteyen arkadaşlarımızı değerlendireceğiz. Hiç kimse kartvizitine bir unvan daha eklemek için listelere giremeyecek. Kim halkını seviyorsa, halk kimi seviyorsa onu listelere koyacağız tek kriterimiz budur” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Görevi bırakan AK Parti Gündoğdu beldesi eski başkanı Güngör Baltacı’ya başarılı çalışmalarından ötürü Rize milletvekili Lütfi Çırakoğlu tarafından plaket verildi. Güngör balatacıdan boşalan yere Bilgin kopuz seçildi.

Editör: HABER MERKEZİ