Erdoğan'ın bu illeri istiyorum dediği illerden biri olan Diyarbakır adayı da netleşti. AKP İzmir'de olduğu gibi Diyarbakır'da da bir milletvekilini aday olarak açıkladı. AKP'nin Diyarbakır adayı Kutbettin Arzu.. AKP'nin en çok önem verdiği illerden biri olan Diyarbakır'da Arzu'nun dişli bir rakibi var. DTP'nin adayı Osman Baydemir... Peki AKP'nin Baydemir'i durduracak isim olarak gördüğü Kutbettin Arzu kimdir?
 
 

KUTBETTİN ARZU KİMDİR
Yüksek Mimar; Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi Mimarlık Bölümü'nü bitirdi. Yüksek lisansını aynı fakültede tamamladı. Yapı İşleri 15. Bölge Müdürlüğü'nde Baş Mimar olarak görev yaptı.
 
Dicle Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi'nde Fahri Öğretim Üyeliği yaptı. Diyarbakır Mimarlar Odası Başkanlığı görevini yürüttü. Diyarbakır Kızılay Derneği Üyeliği, Kültür ve Dayanışma Vakfı Üyeliği, Açev Vakfı Bölge Danışma Kurulu Üyeliği, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı, TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Üyeliği, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Son olarak Adalet ve Kalkınma Partisi 23. Dönem Diyarbakır Milletvekili olan Arzu, evli ve 4 çocuk babasıdır (Ensonhaber)



Editör: HABER MERKEZİ