Ani bir kararla ertelenen AKP Ankara İl Kongresi’nin ardından yaşanan belirsiz süreç sona erdi. Önceki gün ilçe başkanları, Ankara milletvekilleri ve Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’le görüşen Başbakan Erdoğan adayının İl Başkan Yardımcısı Murat Alparslan olduğunu açıkladı.
 

AKP Ankara İl Kongresi’nin ertelenmesinin ardından yaşanan aday enflasyonu ve belirsizlik önceki gün Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantının ardından son buldu. AnkaraMelih Gökçek’le görüşen Erdoğan, adayının İl Başkan Yardımcısı Murat Alparslan olacağını açıkladı.

4 Temmuz’da yapılacağı duyurulan Ak Parti Ankara İl Kongresi alınan şok bir kararla 19 Temmuz’a ertelenmesinin ardından, dün gece Genel Merkezde yapılan toplantı ile mevcut il Başkanı Halis Bilge ile yolları ayırma kararı aldı.

Sürpriz olarak yorumlandı

Hafta boyunca Teşkilatlardan Sorumlu AKP Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek ilçe bakanlarıyla ve Ankara milletvekilleriyle bir araya gelerek İl Başkanlığı için görüş alışverişimde bulunmuştu. Önceki akşam ilçe başkanları, milletvekilleri ve son olarak da Başkan Gökçek’le görüşen Başbakan ErdoğanAnkara İl Kongresi’ndeki adayının İl Başkan Yardımcısı Murat Alparslan olacağını açıkladı.

Alparslan’ın kararı öğrenmesinin ardından ilçe başkanları ile bir araya geldiği ifade edildi. Başkent kulislerinde 'sürpriz' olarak değerlendirilen bu seçimin ardından Ankara teşkilatında görev yapması nedeniyle Alparslan’a teşkilatların da destek vermesi bekleniyor.

Mahkemede bilirkişi

Başkent’te özel bir televizyon kanalında program sunan Alparslan, 1974 Çorum doğumlu. Ankara milletvekilleri, ilçe teşkilatları ve son olarak da Büyükşehir Belediye Başkanı 19 Temmuz’daki Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Alparslan, halen Devletler Özel Hukuku Uluslararası Ticaret Hukuku alanında doktora çalışmalarını sürdürüyor. Alparslan aynı zamanda Türk Patent Enstitüsünde kayıtlı Marka, Patent ve Endüstriyel Tasarım vekili olarak görevini sürdürüyor ve bu konularda mahkemelerde bilirkişilik yapıyor.
hurriyet
Editör: HABER MERKEZİ