AK Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Murat Saadettin Türüt, yakın zamanda Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’ne geçen Hasan Karal’ın sosyal medya hebından yaptığı paylaşımlara kendi sosyal emdya hesabından tepki gösterdi.

AK Parti’den seçilerek Miletvekili olan ve şimdilerde ise yeni kurulan DEVA Partisi’ne geçen Hasan Karal ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kendi cümlesi ‘Siyasetin tek limanı ahlaktır’ sözleiyle bir gönderme yaparak “Siyasetin tek limanı ahlâktır sözü yıllar önce ilk söylendiğinde ne kadar heyecan uyandırmıştı değil mi? İnsanlığın ümidi olabilecek model bir yönetim anlayışının klişesiydi âdeta. Ya şimdi? Duvarlarda asılı sadece mahzun bir levha” ifadelerini kullandı.

AK Parti Rize İl Başkan Yardımcısı Murat Saadeetin Türüt ise paylaşımalrından dolayı Karal’a tepki göstererek ‘Siyasetin ahlak limanı bütün fırtınalara rağmen dimdik ayaktadır’ dedi.

Türüt kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Karal’ın pelsinvanya ziyaretine de dikkat çekerek “Millet edebinden konuşmuyor diye, sen vites yükselttin, Reis’e de atış yapmaya başladın öyle mi." dedi.

Paylaşımın devamında şu ifadeler kullanıldı:

"1- Bu ferâsetli milletin, taa pensilvanya ya kadar gidip, teröristbaşı fetöyü ziyaret eden bir adamdan siyaset ahlakıyla ilgili birşey dinlemek isteyeceğini hiç sanmıyorum. (Bu konuyu bilmeyen, merak edenler için de bir twet at)

2- O siyasetin ahlak limanı var ya, bütün fırtınalara rağmen sapasağlam yerinde duruyor, hem de içinde armadası, donanması ile birlikte Reisinin emriyle yeni seferlere çıkıp İNŞAALLAH yeni zaferler kazanmak için, aşkla, şevkle emir bekliyor.

3- Senin de zamanında içine alındığın o limanda, sen her önüne çıkan gemiye, tekneye, kayığa çarptın. Reisim artık senin mavnanın halatlarını limandan kesti, sen becerip limanda da duramadın, e pusulanda bozuk, akıntıya kapılıp savrula savrula bermuda üçgenine kadar gittin.

Mavna şimdi limandan çok uzak , fazlaca derin sularda, boyundan büyük dalgaların içinde debelenirken su almış ve batmak üzere, durum budur. Şimdi o yeni yerinden, sana yıllarca babalık yapmış, siyasette senin hiç hayal edemeyeceğin yerlere mâlesef gelmene vesile olmuş Reis'i ,  fütursuzca tahkir etmeye çalışıyorsun. Hem de içinde olduğun durumu bir türlü anlayamadan, yazık. Cam köşklerde oturanlar başkalarının evine taş atmayacak, yoksa söylenecek o kadar çok şey var ki”

Kaynak: Flash53

Editör: HABER MERKEZİ