Ak Parti Genel Merkezi ülke çapında bir çok ilde olduğu gibi Rize il Başkanlığı içinde değişiklik kararı aldı. yaklaşık 2 yıl önce Görevi Hasan Karal’dan devralan Yılmaz Katmer’in 24 Mayıs tarihinde yapılacak seçimde görevi sona erecek. Göreve geldiği günden itibaren tartışmalara konu olan Yılmaz Katmer’le ilgili değişiklik kararının bir çok nedeni olduğu tartışılıyor.

Rize’de son yıllarda teşkilatlarda yaşanan tartışmalar ve özellikle dağınık görüntünün değişiklik için en önemli etken olduğu belirtiliyor. Başta il yönetimi olmak üzere bir çok teşkilatta yaşanan sorunlara çözüm getiremeyen Rize il başkanı Yılmaz Katmer’in eleştirildiği bir diğer konu ise gerek kamu gerekse özel kuruluşlarla sürekli sorunlar yaşaması.

Rize Valisi Kasım Esen’in Rize’de görev yaptığı süre içerisinde Valilik makamı ile sorunlar yaşayan Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı gibi bir çok yerel yönetici ile ciddi sorunlar yaşadığı biliniyor. Sivil toplum örgütleriyle de ortak hareket etmeyi başaramayan Yılmaz Katmer’in sendika seçimi sürecinde partisini yanıltan uygulamalarının, genel merkezin değişiklik kararı almasında etken olduğu öğrenildi.

29 Mart yerel seçimleri öncesi Rize Belediye Başkanlığı için Ak Parti adayının belirlenme sürecinde yaşanan görüş ayrılıkları Yılmaz Katmer’in değiştirilmesinde ki en önemli etkenlerden biri olarak gösteriliyor. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın yeniden aday gösterilmesini istemediği iddia edilen Yılmaz Katmer’in seçim sürecinde farklı aday çıkartılması için girişimde bulunduğu ve bu girişimlerinin de farklı mercilerce genel merkeze aktarıldığı iddia ediliyor. İl Başkanı Katmer’le ilgili genel merkeze gönderilen raporda yer alan bir diğer iddia ise yerel seçim döneminde Halil Bakırcı için gerekli çalışmalar yapmadığı ve Başbakan Erdoğan’ın kararına rağmen Halil Bakırcı için teşkilatını bir araya toplamayı başaramadığı yönünde.

İl teşkilatları dışında farklı kişi ve kuruluşlardan da bilgi almasıyla bilinen Ak Parti Genel Merkezinin Rize’de ki durumla ilgili detaylı bilgilere sahip olduğu ve yaşanan oy kaybı ve teşkilatlarda ki dağınıklık nedeniyle yeni bir yapılanmaya gitmeye karar verdiği öğrenildi.

Şimdi gözler Ak Parti Genel Merkezine çevrildi. Yeni dönemde Yılmaz Katmer’le devam etmemeye karar veren Ak Parti Genel Merkezinin yeni başkan adayını Pazartesi günü açıklaması bekleniyor. Ankara da yaptığı görüşmelerin ardından Rize’ye gelip istişare çalışmalarına başlayan Kurucu Başkan Hasan Karal’ın il başkanlığı için en güçlü aday olduğu ifade ediliyor.

ÇAYTV

 

Editör: HABER MERKEZİ