Ak Parti İstanbul’da Metin Külünk ismi öne çıkıyor

Aziz Babuşçu'nun İl Başkanı olduğu kongrede AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifleriyle son dakikada adaylıktan geri çekilen Metin Külünk'ün ismi yeniden İstanbul İl Başkanlığı’nda geçmeye başladı. AKP'nin İstanbul'da etkin isimlerinden Metin Külünk'ün İstanbul İl Başkanlığı’na aday olması yönünde parti örgütünün Ankara’ya büyük baskı yaptığı iddia edildi.

TABAN TARAFINDAN SEVİLEN BİR İSİM

AKP’nin İstanbul tabanında sevilen ve sayılan en önemli isimlerden olan Külünk konuyla ilgili bir açıklama yapmazken, parti tabanının Başbakan Erdoğan ve Milletvekillerine de mail, sms ve telefon ile taleplerini ilettiği belirtiliyor.

ÇEKMEKÖY ADAYI GÖSTERİLMİŞTİ

Başbakan Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen ve İstanbul örgütünde önemli bir ağırılığı olan ve hep saygı gören Metin Külünk’ün ismi 2009 yerel seçimlerinde önce Çekmeköy Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmış daha sonra geri çekilmişti. Külünk’ün İstanbul İl Başkanı olması halinde siyaseti hareketli günlerin beklediği de konuşulanlar arasında.

 

ÇARŞAMBA GÜNÜ ADAYLIĞINI RESMEN AÇIKLIYOR

Öte yandan Metin Külünk 10 Haziran Çarşamba saat 20.30'da Grand Cevahir Otel-Oditayyum Salonunda saat 20.30 düzenlecek olan toplantı ile adaylığını resmen açıklıyor. Yapılacak olan toplantıya özellikle Rizeliler tarafından yoğun bir katılım olacağı belirtildi. 

Editör: HABER MERKEZİ