AK Parti Trabzon Dış İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Op. Dr. Sezgin Mumcu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İl Başkanı Haydar Revi’nin AK Parti Genel Merkez Karadeniz Bölge Koordinatörü olarak atanmasıyla boşalan Trabzon İl Başkanlığına atandı. Dr. Sezgin Mumcu, 2004-2007 yılları arasında Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalıştı.

Konu ilgili olarak AK Parti Trabzon il Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Değerli basın mensuplarımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle AK Parti Trabzon İl Başkanlığı kongresi için il başkanlığına Sezgin Mumcu, Ortahisar ilçe başkanlığı için de Selahattin Çebi isimleri üzerinde olarak karar kılınmıştır, hayırlı olsun." ifadfeleri kullanıldı.

Op. DR: SEZGİN MUMCU KİMDİR?

Trabzon Merkez doğumlu olan Dr. Sezgin Mumcu 48 yaşındadır.

Genel Cerrah olan Op. Dr. Sezgin Mumcu son olarak Trabzon'daki Özel İmperial Hastanesi'nde görev yapmaktaydı. Daha önce de AK Parti Trabzon'da İl Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Op. Dr. Sezgin Mumcu evli ve 4 çocuk babasıdır.

Eğitim ve Çalışma hayatı

İlk,orta ve lise eğitimini Trabzon'da tamamladı.1988'de Trabzon Lisesi'nden mezun olduktan sonra 1989 yılında KTÜ Tıp Fakültesi'ni kazandı.1995 yılında mezun oldu.1995-1997 yılları arasında mecburi hizmetini Ağrı Eleşkirt Devlet Hastanesi'nde ifa ettikten sonra,Trabzon Çömlekçi Sağlık Ocağında 7 ay Sağlık Ocağı Tabipliği yaptı.1998 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabiim Dalında ihtisasına başladı. Askerlik vazifesini 2000 yılında kısa dönem bedelli olarak Ankara Mamak'ta yaptı. 5 Kasım 2003'te ihtisasımı tamamladı.1 yıl KTÜ Genel Cerrahi Anabilim Dalında Uzman Doktor olarak çalıştıktan sonra 2004-2007 yılları arasında Rize 82. Yıl Devlet Hastanesi'nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalıştı. 2007 yılından itibaren İmperial Hastanesi'nde görev yapmaktadır.

Editör: HABER MERKEZİ