İyidere ilçesinde parti teşkilatı tarafından kalabalık bir ekiple karşılanan AK Parti Rize milletvekili adayları Hayatı Yazıcı, Hasan Karal ve Nusret Bayraktar il kültür merkezinde yaklaşık 1000 kişilik parti teşkilatına seslendiler.

AK Parti 3 sıra milletvekili adayı Nusret Bayraktar siyasete başbakan Erdoğan ile birlikte İstanbul da girdiğini söyleyerek 'Ben Ardeşenliyim, Ardeşen de okudum ve yüksek tahsilimi İstanbul da yaptım. Kimilerinin dediği gibi ithal veya uzaydan gelmedin. Daha önce de Rize den aday oldum. Sayın başbakan ile aynı dönemlerde Belediye başkanlığı yaptım. Bugün yine karşınızda sizin adayınız olarak bulunuyorum” dedi.

2 Sıra milletvekili adayı Hasan Karal ise Türkiye de en şanslı aday olduğunu söyleyerek '6 seçim geçirdim, 2 dönem il başkanlığı yaptım. Büyük mücadeleler verdim. Teşkilatım ile birlikte başbakanımızı en iyi şekilde temsil etmeye çalıştım. Şanslıyım çünkü uzun yıllar teşkilat başkanlığı yapan, şu an bakanlık yapan ve DGM lerde başbakanımızı savunan Hayati Yazıcı ile birlikte aynı yoldayım” dedi.

Devlet bakanı Hayatı Yazıcı ise başbakan ile olan bağını anlatarak başbakanın 22 Nisan 2002 de Ankara DGM savcısı tarafından tutuklanmak üzere mahkemeye sevk edildiği sürenin ardından Kasım ayında başbakanın seçimini anlattı. Yazıcı konuşmasında  “Bir ülkeye hizmet edenler var bir siyaseti menfaat için kullananlar var. Biz siyaseti memlekete hizmet için yapıyoruz. Sayın başbakanımız Rize de ki bir konuşmasından dolayı Ankara da yargılandı. Başbakan olduktan sonra da DGM leri kaldırdı. Bizim siyaset merkezimizde insan var, siyaseti cins, renk, din, millet ayırmaksızın yaparız. İnsan odaklı siyaset yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Türkiye yi 2002 yılında ve günümüzde değerlendirin, tüm yaptığımız hizmetler insan odaklı ve insana yatırımdır. Böyle yapmaya devam edeceğiz. İktidara geldiğimizde istikrar yoktu, millette kopukluk vardı. Türk parasının değeri yoktu. Hizmetleri anlatmaya zaman yetmez, yeniden sizin karşınızdayım ve Rize den kendi memleketimden sizlere hizmet için adayım, sizlerin desteği ile sizlere hizmet etmeye devam edeceğim” dedi.

AK Parti aday tanıtım toplantısına AK Parti il başkanı Hikmet Ayar, İlçe belediye ve parti başkanları, partililer, aday adayları, il ve ilçelerin meclis üyeleri ile partili vatandaşlar katıldı.

Editör: HABER MERKEZİ