40 YILLIK DEMOKRAT KÖKSAL TOPTAN’IN MECLİS BAŞKANLIĞI RİZE’DE SEVİNÇ YARATTI

Erdoğan merkeze çekiyor

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın da siyasi geleceğini belirleyecek olan AK Partinin yeni dönem politikalarının nasıl olacağına dair işaretler geliyor. Yüzde 46 oy ile birlikte merkez parti olma yolunda adımlar atan AK Parti, TBMM Başkanlığına 40 yıllık AP ve DYP’li Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan’ı getirmesi ‘AK Parti merkezi tapuluyor’ şeklinde yorumlandı.

 
Rize’de büyük mutluluk

Köksal Toptan’ın TBMM Başkanlığı Rize’de de büyük sevinç yarattı. DP’nin Rize İl Başkanı ve son seçimin milletvekili adayı Köksal Toptan, “O hem akrabam hem isimdaşım. İsmimi ondan aldım. Tayyip bey çok iyi bir karar verdi” dedi. AKP’li Köksal Toptan’ın TBMM Başkanı olması, “Bu değişim Gül’ün önünü açtı’ derken bazı değerlendirmelerde de ‘Cumhurbaşkanı Gül olmayacak’ şeklinde.

 

Adalet  ve Kalkınma Partisi Yüzde 46’lık seçim başarısının ardından merkez sağa çekilmeye devam ediyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına kimin getirileceği uzun süredir merak edilirken Başbakan Erdoğan ve AKP Merkez Karar Yönetim Kurulunun Rizeli olan Zonguldak milletvekili Köksal Toptan’ın meclis başkanlığına aday göstermesi ‘AKP merkez sağı tapuluyor’ değerlendirmelerine neden oldu.


Adalet Partisi’nin Gençlik Kollarından beri Merkez sağda siyaset yapan ve DYP’den milletvekili olan Genel Başkan adayı ve ardından da Milli Eğitim Bakanlığı yapan Köksal Toptan mütevazi kişiliği ile biliniyor. Köksal Toptan’ın Meclis Başkanı seçilmesi Rize’de de büyük mutluluk yarattı. Hemşehrisi ve akrabası olan DP Rize il başkanı ve son seçimin milletvekili adayı Köksal Toptan, siyasette ağabeyim dediği Köksal Toptan’ın meclis başkanı olmasından büyük mutluluk duydu.


Toptan TAKA Gazetesi’ne yaptığı değerlendirmesinde şöyle dedi: “Tayyip bey çok kritik bir karar verdi. Belki merkez sağda bizim işimizi zorlaştırdı. Ama Merkez sağ kendi içinden liderini bulup çıkaracaktır ve iktidarı yakalayacaktır. Köksal beyi tebrik ediyor ve başarı diliyorum. Meclis son derece kararlı ve demokrat birini başkanlığa getirdi.”
 
 
Taka Gazete 
Editör: HABER MERKEZİ