Dilek ASLAN

AK Parti İyidere ilçe 3. olağan kongresi İyidere belediye binasındaki konferans salonunda gerçekleştirildi. 


Kongreye İl başkanı Yılmaz Katmer, Artvin milletvekili ve Rize il danışman milletvekili Ertekin Çolak, İl Başkan yardımcıları, ilçe belediye başkanı Ahmet Mete, Kurucu il başkanı Hasan Karal, Ardeşen, Güneysu ve Kalkandere belediye başkanları, Kalkandere ilçe başkanı ve partililer katıldı. Kongreye eski başkan Sabit Karafazlı tek listeyle girdi.

İlçe başkanı Sabit Karafazlı konuşmasında “ 22 Nisan 2006 tarihinde göreve geldiğimiz günden bugüne kadar arkadaşlarımızla birlikte çok emek verdik, gayret edip çalıştık. Bu çalışmalarda bulunan ve şuan aramızdan ayrılan arkadaşlarıma, mahalle temsilcimden kadın kolu ve gençlik koluna, o zamanki il başkanım Hasan Karal, şimdiki il başkanımız Yılmaz Katmer’e ve belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 


Belediye başkanı Ahmet Mete ise ilçe teşkilatının seçildiği günden bu zamana kadar gerek belediyeyle gerekse ilçedeki vatandaşlarla uyum içinde olduğunu belirterek “zaman zaman sıkıntılar yaşasa da bu sıkıntıları ne il teşkilatına ne de belediyemize yansıtmadı, bu duyarlılığından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Önceki teşkilatımızda olduğu gibi yeni oluşacak olan teşkilatında ilçemize yakışan bir teşkilat olacağına ve uyumlu bir şekilde çalışacağımıza yürekten inanıyorum” şeklide konuştu.
 


Artvin milletvekili aynı zamanda Rize il danışman milletvekili olan Ertekin Çolak ülkenin ordusuyla, milletiyle, hükümetiyle ve eğitim kadrolarıyla çok güçlü olması gerektiğini vurgulayarak “geçmişte bu kadrolar iktidara gelmek için uğraşmış, millete hizmet etmek için çok hayaller kurmuştur. 3 Kasımdan sonra başbakanımızın başkanlığında bu kadro milletimize hizmet ediyor. AK Parti göreve geldiğinden bu yana hangi konuyu ele alırsanız alın bir devrim yaşanmıştır. Devrimcilik millete hizmet getirmekle oluyor kuru sloganlarla değil” dedi.

Oylama işleminin tamamlanmasının ardından kongreye tek listeyle giden eski başkan Sabit Karafazlı aldığı 306 oyla yeniden AK Parti İyidere ilçe başkanlığına seçildi.


Editör: HABER MERKEZİ