Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İstanbul İl Başkanlığı Kongresi'nde il başkanlığı görevine Osman Nuri Kabaktepe getirildi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongrede Kabaktepe'yi tanıtırken "1994 ruhuyla 2023 hedeflerimizi gerçekleştirecek bir arkadaşımızı, Osman Nuri Kabaktepe kardeşimizi İstanbul'a il başkanı yapıyoruz" diye konuştu.

Kabaktepe ise yaptığı konuşmada; "İstanbul'da bir seferberlik ruhuyla çalışacağız. İstanbul kadar kuşatıcı, çoğulcu, renkli, kapsayıcı, sevgi dolu ve gönlü geniş olacağız. İstanbul il teşkilatı olarak tarihin huzurunda söz veriyoruz; tarihiyle, inancıyla, insanıyla ve ruhuyla bizim olan İstanbul'u yeniden kazanacağız" ifadelerini kullandı.

Yeni il başkanı Kabaktepe’nin listesinde Karadenizlilerin ağırlıkta olması dikkat çekti. Yeni yönetim listesinde Rize kökenli isimler; Star Gazetesi yazarı Çayeli ilçesi Raşot Köyü doğumlu Halime Gökçe ve önceki dönemlerde Beylikdüzü ilçe teşkilatında  Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Akın Bayram asil listede yer alırken, 

Gaziosmanpaşa ilçe teşkilatında Teşkilat Başkanı olarak görev yapan Recep Aslıyüksek, ve Esenler Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Orhan Oğuz Türk ve Beykoz ilçe başkanlığında İlçe Kadın Kolları Başkanı olarak görev yapan Elif Öksüz ise yedek listede kendilerine yer buldular.

Üsküdar önceki dönemlerde ilçe başkanı olarak görev yapan Halit Hızır, parti içi demokrasi hakem kuruluna, Ümraniye Rizeliler Birliği Başkanı Necmettin Birinci ise İl Disiplin Kuruluna seçildi.

Trabzon’dan ise Ahmet Kaan, Muammer Birdal, Yavuz Aksoy, Semiye Öztürk asıl listede yer alırken, Tarkan Burçak Uygun ve Muhammed Şirin yedek listede kendilerine yer buldular.

Öte yandan Ordu’dan 1, Gümüşhane’den 5, Bayburt’tan 2 ve Giresun’dan da 1 kişi yönetim listesinde yer aldı.

Star Gazetesi yazarı Halime Gökçe

Beylikdüzü eski ilçe Başkanl yardımcısı Akın Bayram

 Gaziosmanpaşa eski ilçe başkan yrd. Recep Aslıyüksek

Esenler Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Orhan Oğuz Türk

Beykoz eski kadın kolu Başkanı Elif Öksüz

Üsküdar eski ilçe Başkanı Halit Hızır

Ümraniye Rizeliler Birliği Başkanı Necmettin Birinci

Editör: HABER MERKEZİ