AK Parti Rize’de Çayeli ve Çamlıhemşin Daraltılmış İlçe Danışma toplantıları AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak ve teşkilat mensuplarının katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Açılış konuşmalarını İlçe Başkanlarının gerçekleştirdiği Danışma toplantılarında Belediye Başkanları İlçelerde yapmış oldukları faaliyetlere ilişkin sunumlar gerçekleştirdi.

İlçe Danışma toplantılarının AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğum gününe denk gelmesi münasebetiyle İl Başkanı Alim  “Bugün aynı zamanda bizim için çok önemli bir gün davamızın kurucu lideri, mazlumların umudu, Rize’mizin evladı Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın doğum günü. Milletine hizmete adanmış ömrünün yeni hizmetler ve yeni başarılarla dolu geçmesini temenni ediyor, kendisine sağlık ve esenlikler diliyoruz. Allah Cumhurbaşkanımıza zeval vermesin. Gecesini gündüzüne katarak, hastalıkta sağlıkta bir an olsun çalışmalarına ara vermeden devam eden Sayın Cumhurbaşkanımıza bizlerde teşkilatları olarak gereken desteği vermekle mükellefiz”dedi.

Alim “Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerine bir araya gelmiş birbirine benzemez bir kitle var”
Saha da güçlü bir şekilde var oldukları takdirde hiçbir gücün kendilerine zarar veremeyeceğini aktaran İl Başkanı Alim “ Bu aile bir bütün olarak kardeşlik hukukuyla birbirinin  hukukunu savunarak sahada güçlü bir şekilde var olduğu takdirde, Allah‘ın izniyle hiç kimse burada bir algı operasyonuna giremez. Hiç kimse fitne ve farklı bir ortam oluşmasına imkan sağlayamaz. Görüyoruz yerelde değil sadece ülke gündeminde karşı tarafta milletin ülkenin vatanın hiçbir problemi ile alakalı çözüm üretemeyen, projesi olmayan sadece ve sadece Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı üzerine bir araya gelmiş birbirine benzemez bir kitle var. 20 yıldır Tayyip Erdoğan’ın ülkenin kronikleşmiş sorunlarına çözüm üretmesi proje üretmesi karşısında kendilerinin yetersiz kalması akabinde de hemşerilerimiz vatandaşlarımızın büyük teveccühleri ile bütün seçimlerde mağlubiyet alan bu güruh, maalesef o kadar bir özgüvenden uzaklaştı ki artık proje üretebilecek, milletin derdiyle dertlenebilecek hem hal olabilecek bir psikolojiden de uzaklaştılar.Öyle bir hale geldiler ki artık 20 yıldır Tayyip Erdoğan’ı iktidara taşıyan ona bir ülkeyi, hatta mazlum coğrafyayı yönetme söz sahibi olma hakkı veren millete bile düşman olma durumu ile karşı karşıya kaldılar” dedi.

 “Eski Türkiye’ye özlem duyuyorlar”
Muhalefetin vatandaşın lehine bir proje üretmek veya bir çözüm üretmek yerine ortak değerler üzerinden ayrıştırıcılık yaptığını ifade eden Alim “İnsanımızın değerleriyle kültürüyle inanç sistemiyle ne varsa her şeyle Anadolu kültürü ile irfanıyla kutuplaştırıyorlar. Vatandaşın lehine bir çözüm üretmekten ziyade içlerindeki o kinini kusacak yer arıyorlar. Çıkıyor bir tanesi ne diyor 4- 6 yaş eğitimle alakalı ortaçağ zihniyeti diyor. Yani eski Türkiye’ye özlem duyuyorlar. Gelirsek imam hatibi de kapatırız, kuran kursunu da kapatırız. 4 -6 yaş kurslarını da kapatırız. Başörtülü öğretmen olmaz başörtülü hakim, savcı olmaz, başörtülü polis olmaz asker olmaz, asker ocağında besmeleyle yemeğe başlamak dua etmek asla olamaz. Bir sürü böyle şeyler sıralayabiliriz. Biz bunları ifade ettiğimizde hamasetle değerlendirilirken kendi ifadelerini aktarıyoruz oysaki. Hemen yanı başımızda Güneysu’daki 4-6 yaş kursları hakkında bunları ifade etmediler mi ? Ne diyor bir tanesi çıkıp ben başörtülü hakim karşısında nasıl kendimi ifade edebilirim? Nasıl adil bir yargılamaya maruz kalabilirim. Bunlar onların kendi ifadeleri kendileri toplumun ortak değerleri üzerinden ayrıştırıcı dil kullanarak bunu da sanki AK Parti yapmış gibi suçu bizlere isnat ediyorlar. Halbuki toplumun ne kadar ortak değeri varsa kendi menfaatleri doğrultusunda bunu kullanmaya çalışıyorlar .Demokrasi derler, insan hakları derler, çevre derler ama insanlığın aleyhinde bu değerleri kullanırlar. Milletin derdiyle dertlenmez çözüm üretmez Jakoben bir anlayışla halka sen anlamazsın ama senin için en iyisini ben düşünürüm mizacıyla hareket ederler. Şunu bilmiyorlar ama Türk insanı necip milletimiz bu işlerin farkında kimin ne olduğunu biliyor. 20 yıldır boşu boşuna Tayyip Erdoğan’a teveccüh gösterip destek vermiyorlar” dedi.

Osman Aşkın Bak“Biz çok şanslıyız  Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lidere sahibiz”
Danışma toplantılarında ülke gündemine dair açıklamalarda bulunan Osman Aşkın Bak “Birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım. Ülkemizin içinde Tayyip Erdoğan’ın gitmesi için Amerika’dan destek alan gruplar var. Ne demişti Biden Tayyip Erdoğan’ı göndermek için oradaki muhalefeti desteklemeliyiz. Şimdi Biden kendi düşünsün bakın orada enflasyon yükseldi. Afganistan operasyonunda başarısız oldu. Dünya lideri olmak güçlü lider olmak kolay değil. Biz çok şanslıyız. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lidere sahibiz. Onun arkasında Kaçkar dağları gibi dik durmalıyız. Onunla beraber yol yürümeye devam etmeliyiz. Ülkemiz için çok çalışmalıyız. Ne yaptılar Ukrayna’daki olayı bile kullanarak, ülkemizi yıpratma algı yapmak için çıktı bir tane muhalefet partisinin yetkilisi dedi ki dışişleri bakanlığı vatandaşlara haber vermedi. Hazırlayacaksın, haber vereceksin istihbarat alacaksın şeklinde  kendi televizyonlarında bu ifadeleri kullandı. Sonrasında aynı yayında Kiev’den bir vatandaşımız genç bir delikanlı bağlandı. Dediler ki ne yapıyorsunuz? Bağlanan genç şu ifadeleri kullandı. 15 gün öncesinde büyükelçilik bizi aradı 15.000 kişiyi aradılar, bizi gece üçte aradılar. Her bilgiyi bize verdiler. Dışişleri bakanlığı tarafından  bilgilendirildik. Ne oldu algı oluşturmak isteyenler kendi kanallarında  rezil oldu. Bunların derdi başka bunlara kalsa bu ülkeyi başkalarına bırakırlar. 

“Muhalefet birleşmiş altılı ganyan oynuyorlar”
Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan olayın tüm coğrafyalarda sorun olduğunu ifade eden  Milletvekili Bak“ Coğrafyamızda zor bir süreç Rusya- Ukrayna krizi. Nato süreci malum hepiniz takip ediyorsunuz oradaki süreç çok çok önemli dünyada enerji fiyatlarını yükselten,gıda fiyatlarını yükselten çok çok önemli bir kriz var. Dünyada bunu nasıl çözeceğini bilmiyor. Diplomasiyi kullanmaya çalışıyorlar. Sayın cumhurbaşkanımız bu konuda diplomasi görüşmelerini sürdürüyor. Onlarla ilgili süreçleri takip ediyor. Nato  biliyorsunuz  kendi üyeleri olan ülkelere beşinci maddeye göre bir saldırı olduğu takdirde karşılık veriyor. Ukrayna Nato üyesi değil üye olmadığı için böyle bir süreci başlatamıyorlar. Ne dedi Zelinsky yalnızız dedi. O yüzden güçlü olmamız gerekiyor. Teşkilat candır bir ailedir içimizde birimizin bir sorunu varsa ona koşacağız destek olacağız yardımcı olacağız teşkilat bu davanın yükünü taşıyan en önemli güçtür. Bölgemize çok güzel yatırımlar kazandırdık hepinizin gayretli çalışmaları ve liderimizin tensipleriyle hamdolsun. Şimdi bakıyorsunuz muhalefet birleşmiş altılı ganyan oynuyorlar dışardan da bunları dizginleyen ekipleri var. O yüzden biz güçlü olacağız kendimiz olacağız. Bu ülkenin değerleri için kazanımları için çalışacağız. AK Parti hizmet etmeye devam edecek. 2023’te yeni zaferleri hep beraber kazanacağız. AK Parti olarak, başarımızı çıtamızı daha yukarıya taşıyacağız inşallah” dedi.
Toplantılar ilçelerdeki yatırımların müzakere edilmesiyle son buldu.

Editör: HABER MERKEZİ