Trabzon gündemi bugünlerde hiç olmadığı kadar yoğun. Bir tarafta Sayın İlker Başbuğ'un Trabzon'dan yaptığı açıklamaların yankıları, diğer taraftan Başbakan'ın Trabzon ve Rize ziyaretleri, arada kalan Trabzonspor- Fenerbahçe maçı ve sonrasında dört gençimizin trafik kazasında hayatını kaybetmeleri ve son olarak da Sayın Ahmet Metin Genç'in AK Parti Trabzon İl Başkanlığı'ndan istifa etmesi, soğuk Trabzon gündemini ısıtmayı başarmış gibi görünüyor.
Hatırlarsanız, Sayın Ahmet Metin Genç, dönemin il başkanı olan ve Başbakan Erdoğan'ın desteklediği Muhammet Balta, karşısında aday olmuş ve seçimleri 256'ya karşın 304 oy alarak kazanmıştı. Doğal olarak Trabzon siyasetini Sayın Başbakanımız değil de Trabzon tabanı belirlemişti.
Sayın Genç ve il yönetimi ile ilgili bir analizde bulunmadan önce öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Her ne olursa olsun, hangi çıkar ve saiklerle hareket edilirse edilsin, hiçbir şekilde sandıktan çıkan iradeye darbe vurulması gibi bir düşünce içinde değilim. Nitekim Sayın A.Metin Genç'in görevden alınması ya da istifa etmesi teşkilat içerisindeki çekişme ve kavgaları körükleyerek demokrasiyede zarar verebileceği kanaatindeyim.
Ancak Sayın A.Metin Genç göreve geldiği günden bugüne çok büyük hatalar yaptı (Bu hataların bir kısmı da Trabzon kamuoyu tarafından yanlış anlaşıldı). Ne varki Sayın Genç en azından Trabzon kamuoyu tarafından yanlış anlaşılan, bu yanlışları düzeltmek içinde hiçbir çaba göstermedi. Neydi Ak Parti’nin Trabzon özelinde teşkilat bazındaki sıkıntıları?
1- Dernekpazarı ilçe başkanının teklifi ile, -ilçede- çok sevilen özel idare şantiye şefi, görevinden alındı. İl yönetimi bu konuda ilgili kurum amirlerine talimat vererek şantiye şefinin görevinden alınması yönünde baskı yaptı.
2- Belde belediye başkanlıklarının Trabzon merkezine bağlanması ile ilgili olarak Ak Parti İl yönetiminin suskunluğa bürünmesi, İl yönetiminde bazı üyelerin, söz konusu belde belediyeleri ile iş bağlantıları olduğu yönündeki dedikoduların artmasına neden oldu.
3- Ak Parti il yönetiminden bazı yöneticilerin Orman Bölge Müdürlüğüne giderek, bir bayanın odasından memnun olmadığını belirterek odasının değiştirilmesini istemesi ve bu isteklerinin de ilgili bölge müdürlüğü amiri tarafından yerine getirilmesi Trabzon'da 'koyun can, kasap et' derdinde havasının yaratılmasına sebep oldu.
4-Ak Parti İl Yönetimin, seçimlerde kendilerine destek veren ilçelere Köydes projelerinden daha çok kaynak ayırdıkları ve hizmetleri bu ilçelere yönlendirdikleri yönünde Trabzon kamuoyunda oluşan tepkiler, Sayın A.Metin Genç yönetiminin, ipinin çekilmesinde önemli rol oynadığı Trabzon kamuoyu tarafından dillendiriliyor.
Editör: HABER MERKEZİ