Mehmet Ağar, ATV'nin ana haber bültenine çıkarak kendisiyle ilgili Mesut Yılmaz'ın gündeme getirdiği iddialara cevap verdi.

Mesut Yılmaz  24 Aralık 1996'da Susurluk Komisyonu'na verdiği ifadede, eski DHKP-C militanı olan Osman Gürbüz'ün 1995 yılı Ocak ayında Kocaeli'nde yakalandığını, üzerinde Abdullah Çatlı'nın da üzerinden çıkan evrakın çıktığını, ancak o dönemde Emniyet Genel Müdürü'nün devreye girerek serbest bıraktırdığını, Gürbüz'ün altında BMW marka bir araba bulunduğunu anlatmıştı.

Gürbüz ile ilgili bu kayıtlar komisyon raporuna girerken, komisyona bilgi veren Yılmaz, Gürbüz'ün Susurluk Kazası'nda ismi sık sık anılan eski İçişleri ve Adalet Bakanı Mehmet Ağar ile bağı olduğunu şöyle anlattı: 'Bu şahsın altında bir BMW marka araba vardır, bu arabanın Genelkurmay'a ait olduğu ve Ankara'ya gönderilmesi istenmiştir. Sonra, bu araba Ankara'ya gönderilmiştir. Ama üç ay öncesine kadar Mehmet Ağar tarafından kullanılmıştır. Önce seçim sırasında Elazığ'da, daha sonra da -bakan olduktan sonra- eşi tarafından kullanılmıştır.'

Konuyla ilgili ATV ana habere konuşan Mehmet Ağar şunları söyledi :'Bu olaylar 1966 yılında meydana gelmiş olaylar. Bu olaylarla ilgili tahkikat yapılmış ve sonuç çıkmamıştır. Bizim bu konularla hiçbir alakamız yoktur. O dönemde bazı aileler zor durumda olduğu için araçlar verilmiştir. Plakaları değiştirilmiştir. O günden bugüne 13 yıl geçmiştir bugüne kadar hiçbir soru sorulmamıştır. Ben terörle mücadele ettim. Bizim herşeyimiz yargı önünde ve açık olarak devam etmektedir. Bugün de hiçbir koruma durumumuz yok. İsteyen istediği araştırmayı yapabilir. (haber7)

Editör: HABER MERKEZİ