Çay Tv 'de programa katılan Kart 1992 yılından bu yana Rize’de siyasi hayatın içerisinde olduğunu belirterek sürekli çevresine pozitif enerji veren insanlara yakın bir kişi olduğunu belirtti. İşte Kart’ın açıklamaları…


Kolay söz vermem, verdim mi yapmak için elimden geleni yaparım

 
Belli bir süre aktif siyasette bulunup sonradan insanların teveccühüne mazhar olmak çok güzel bir şeydir. Bir gün üstlenilen görevlerin sona ereceğini bilerek insanlarla ilişki kurdum. İlk cep telefonu numaramı 1996 yılından aldım 3 seçime girdim ve halen aynı numarayı kullanıyorum. İnsanlar bana kolayca ulaşıyor. Kolay kolay söz vermem verdimi elimden geleni yapmaya çalışırım. Her zaman insanlara kapım açık olmuştur. Herkesi insan yerine koyarak dinlemişimdir. 

Başbakanımız bana özel görevler veriyor 


Başbakanımızla tanışmam 20 yıl önceydi. Gelişen süreçte bu samimiyet ilerledi. Milletvekilliğimiz dönemimde aynı apartmanda ikamet etmemiz bu samimiyeti ilerletti. Şimdi aynı yerde oturuyorum ve e Başbakanımızla komşuyum. Her gün kendisini görebiliyor ve konuşabiliyorum. Ben bu vesile ile hiçbir zaman şımarmadım, bu yakınlığı siyasete kullanmadım. Ben şuanda siyasetin dışında olmama rağmen Başbakanımızın bana verdiği çok önemli görevler oldu. Beni bazı illere gönderir, ona döner bilgi veririm. Rize ziyaretlerinde yanında olurum. 

Türkiye ve Rize 2002 yılında buyana her alanda çağ atlandı 

Siyaseti bir kenara bırakalım bir vatandaş olarak 2002 den bugüne Türkiye ve Rize’de büyük değişiklikler oldu. Türkiye’nin her yerinde bölünmüş yollar, TOKİ konutları, hastaneler alanında inanın devrim yaptık. Trabzon’da ambulans helikopter bekliyor. Bize bunlar hayal gelirdi. Özel helikopteri bırakın ambulans bulunamazdı. Şimdi helikopter ve uçak ambulansları var. Rize’de bir SSK hastanesi vardı. Sabah namazından sonra sıraya girmek gerekirdi ki muayene olabilirsiniz. Şimdi hastaneler modernleştirildi. Uzağa gitmeye gerek yok. Rize’deki hastanelere bakmak gerekir. 5 yıldızlı hastanelerimiz var. Hangi alanda bakarsanız bakın Türkiye her alanda çağ atladı. Eksiklik ve yanlışlıklar vardır ama artı eksi değerlendirmesi yapıldığında artılar çok daha fazladır.   

1980’li yıllardan sonra Rize’de Mesut Yılmaz aktif siyaset yaptı. Rizeli sürekli Mesut Yılmaz’a sahip çıktı. Bugün itibariyle Mesut Yılmaz’a yaptığı hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Ancak Rize Mesut Yılmaz döneminde gerekli yatırımları alamadı. Ama Tayyip Erdoğan döneminde Rize bir değişim ve dönüşümü yaşadı. Mesut bey 20 yıl siyasette bulundu, biz ise sadece kendi milletvekilliği dönemimi ele alıyorum. Mesut Yılmaz’ın 20 yılda yaptığı ile bizim 4.5 yılda yaptığımız hizmetleri karşılaştırmaya hazırım. Eğer bizim 4.5 yılda yaptığımız hizmetler onların 20 yılda yaptığı hizmetlerden fazla değilse bir daha çıkıp bu ekranlarda konuşmayacağım. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Geçmişte de ne yapıldığını biliyorum. Rize’de bugün kalp ameliyatı yapılıyor. Eksiklerimiz var mı var. Ama alt yapı noktasında ciddi şeyler yapıldı. Milli Eğitimde fiziki yapı açısından çok iyi noktadayız. Adliye sarayları, hastanelerimiz çok güzel. İddia ediyorum 30 yıl daha Rize’nin sağlık sorunu olmayacak. Köy yollarını büyük oranda hallettik. Ciddi mesafe kat ettik. Bana göre Rize’nin önemli ihtiyacı istihdam sorunudur. Bu noktada eksikliklerimiz var. Bu noktada arzu ettiğimiz başarıyı yakalayamadık. Bugün Dünyada devletler yatırım yapmıyor özel sektörler yapıyor. Bu işi özel sektörler çözmek lazım. Bu işi özel sektörler istediğimiz eviyeye taşıyamadık. 

Organize sanayi bölgesi için çok uğraştım ama… 


Ben organize sanayi bölgesi için çok uğraştım. O dönemde Türkiye geneli bu işin ayrılan ödenek 120 Milyar iken biz Rize’ye 3 Trilyon kamulaştırma bedeli çıkarttık. Arazi sahipleri ile toplantı yaptık. Bu işi halledelim ve fabrika yapalım dedik. Maalesef mahkemeye gittiler ve durdurma kararı aldılar. Türkiye’de mahkemeler yeter ki AK Parti bir şey yapmasın, hükümet bir şey yapmasın jet hızıyla kabul edip o hizmeti reddediyorlar. Organize sanayi bölgesi işi rafa kalktı. Bu iş Milletvekili veya Başbakanla olmuyor. Burada insanların duyarlı olması lazım. Bu şehre hep birlikte hizmet edeceğiz. Herkes kendine düşen görevi yaparsa işler daha kolay yürür. 

Rize Tıp Fakültesi benim evladım gibidir

Sağlık alanında ciddi gelişmeler yaşandı. Rize Tıp Fakültesi benim evladım gibidir. Üniversitenin Rize’de kurulması beklenen bir şeydi ama Tıp Fakültesi sürpriz oldu. Ben daha üniversite kurulmadan Arif hocamızla irtibata geçtim ve gel hastanenin başına geç dedim. Sağ olsun geldi. Tıp Fakültesi meclisten geçtiği zaman ilk olarak da Arif hocayı aradım. Ben tıp fakültesi için çok uğraş verdim. Yapmamız gereken ne varsa onu yapmaya çalıştım. Benim hayalimde iki şey daha vardı. Rize’de kalp ameliyatlarının yapılmasıydı. Bunlar Rize için çok önemliydi. Bugün öyle bir noktaya geldik ki 6 bin anjiyo ve 600 dolayında kalp ameliyatı yapıldı. Sonra onkoloji bölümü için harekete geçtik. Hemen Başbakanımıza gittim oda Sağlık Bakanımıza talimat verdi. Bir gün sonra Bakanımız Arif Hocamızla görüştü. Siz hastanenizi yapın ben cihazları vereceğim dedi. İl Başkanımız Doğuş çayla temasa geçti ve hastane inşaatını başlattı. Böylece onkoloji hastanesini Rize’ye kurma çalışmaları hızlandı. Buda benim hayalimdi ve gerçekleşmek üzere. Başbakanımızın son gezisinde TOKİ Başkanı buradaydı. Onunla birlikte inşaatı devam eden 250 yataklı hastaneyi gezdik. TOKİ Başkanı Müteahhide gerekli talimatları verdi. Yeni hastanede çok daha modern cihazlarla 1 ve 2 kişilik odalarla güzel şartlarda hemşerilerimize hizmet vereceğiz.


Abdülkadir Kart bundan sonra ne yapacak? Milletvekili Adayı olacak mı?


İşin doğrusu ben Milletvekili olarak Rize’de yapmam gerekeni yaptığımı düşünüyorum. Bu saatten sonra fevkalade bir durum olmasa Milletvekili adayı olmayı düşünmüyorum. Her zaman Rize ‘nin fahri milletvekili olarak hizmetteyim. Gönüllü bir Rize hizmet eri olarak elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Niyetim bundan sonra Rize’ye ve ülkeye böyle hizmet etmektir. Bir şehre hizmet için ilada milletvekili olaya gerek yok. Ankara’da şuan önemli bir bürokrasi çevrem var. Devlet tecrübesi de edindim. Ankara’ya gelenlere elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorum. Her zaman kapım herkese açıktır. Eskiden milletvekiliydim işin önüne geçiyordum, projeyi alıp sürüklüyordum.  Şuanda bir projenin önüne geçmek istemiyorum, geçersem bazıları rahatsız olur. Ama belediye başkanlarına sizin önüne geçtiğiniz projenin her zaman yanındayım dedim. Gönüllü Rize hizmet eriyim.” dedi.   


Ne olur gelin Rize için hizmet için birlik olalım 


Ne olur Rize’de bir olalım. Şu rozetleri çıkaralım. Hizmet için herkes bir işin ucundan tutsun. Bu dönemde güçlü bir başbakanımız var. Kısır çekişmeleri bir kenara bırakalım. Seçime kadar rozetleri bir kenara koyalım, sonra yeniden rozetleri takalım ve seçmenin karşısına çıkalım. Bir olalım, birlikte olalım. Bir çok şeyi aşacak güçteyiz. Maalesef Rize bu noktada sıkıntılı. Komşumuz Trabzon’u örnek almamız lazım. Trabzon’da DP, MHP, CHP, AK Parti’siyle herkes bir araya geliyor. Bakıyoruz CHP’li ile AK Partili bir arada Trabzon’un bir şeyini konuşuyor. Böyle yapamazsak olmaz. Her zaman Rize bir Başbakan yakalayamaz. Şu kısır çekişmeleri bırakalım. Hep birlikte bu taşı kaldırmaya çalışırsak daha güzel bir Rize oluştururuz.” dedi.  

 

Editör: HABER MERKEZİ