Demokratik Toplum Partisi (DTP) milletvekilleri önceki gün TBMM'de gerçekleşen yemin töreninde yapıcı davranışlarda bulunurken, Avrupa Birliği raporunda DTP'nin PKK'ya 'bir şekilde bağlı' olduğu belirtildi.


AB Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü tarafından hazırlanan raporda, bu bağın 'açık bir sır' olduğu ifadelerine yer verildi. 'Türkiye'de kriz: Avrupa yolunda yeni bir engel mi?' başlıklı raporda, Türkiye'de 22 Temmuz seçimleri öncesinde yaşanan gelişmeler değerlendirildi. Raporun 'Kürt Sorunu' başlıklı bölümünde, 'Şu açık bir sır ki parti bir şekilde PKK'ya bağlı.' denildi. PKK'nın saldırılarının terör eylemi, PKK üyelerinin de terörist olarak nitelendirildiği raporda, Türkiye'de geçerli olan yüzde 10'luk seçim barajının 'anti-demokratik' olduğu yorumu da yapıldı. DTP'nin seçim barajı nedeniyle seçimlere bağımsız adaylarla girme kararı aldığı da hatırlatıldı.


Terörle mücadele kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Güneydoğu Anadolu'da kapsamlı, Kuzey Irak'ta da muhtemel kısıtlı operasyonlar için harekete geçtiği ifade edilen raporda, TSK'nın terör örgütü PKK'nın yaz saldırılarını durdurma amacı taşıdığı ifade edildi. AB Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü'nün raporunda Türkiye'de kapsamlı olarak yapılan terörle mücadele haberlerinin PKK ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne karşı bir psikolojik savaş olduğu değerlendirmesi yapıldı.

 

haber3 

Editör: HABER MERKEZİ