Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na CHP ve MHP'nin ardından 3 parti daha destek kararı aldı. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun adaylığı için hazırlanan ortak mutabakat metni CHP, MHP, DSP, BTP ve DP genel başkanları tarafından imzalandı.

GENEL BAŞKANLAR DEKLARASYON AÇIKLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığını destekleyen siyasi partilerin genel başkanları ortak deklarasyon açıkladı.

'NEDEN İHSANOĞLU?' SORUSUNA CEVAP

Ankara Swiss Otel’de düzenlenen toplantıya CHP Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel BaşkanıMasum Türker, Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Haydar Baş, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal katıldı. Beş partinin genel başkanlar düzeyinde bir araya geldiği ortak toplantıda ‘Neden Ekmeleddin İhsanoğlu’ sorusuna açıklanan deklerasyonla cevap verildi.

'BÜYÜK UZLAŞMA' PANKARTI

Toplantı salonunda ‘Bir Başkadır Benim Memleketim’ şarkısı çalındı. Salonda üzerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’nun fotoğrafının yer aldığı ‘Büyük Uzlaşma’ yazılı pankart açıldı. Pankartta Ekmeleddin İhsanoğlu’nun resmi internet sitesinin www.ihsanoglu.com olduğu bilgisi de yer aldı.

ORTAK DEKLARASYON OKUNDU, İMZALANDI

Program 5 parti adına hazırlanan ortak deklarasyon okunmasıyla başladı.Türkiye ilk kez büyük bir toplumsal uzlaşıya imza attığı belirtilen mutabakat metninde, 'Farklılıklarımızla bir arada yaşama kültürüne oldukça ihtiyacımız var. Adaleti tesis ederek insanlarımızın müreffeh yaşamasını sağlamak en büyük amacımızdır.Parlamenter demokrasiyi güçlendirmeyi kuvvetler ayrılığını geliştirmeyi bireysel hak ve özgürlükleri genişletmeyi hukuk normlarını temel almayı nefret şiddet dili ve kutuplaştırma yerine sevgi ve barışı hakim kılmayı hedefleyen muhalefet partileri olarak Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanlığı adaylığını toplumsal uzlaşı bağlamındaki siyasi aktörler olarak desteklediğimizi kamuoyuna duyururuz. Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun mezheplerin çatıştığı Ortadoğu coğrafyasında tüm inanç grularına ve kimliklerine eşit ve tarafsız davranacak ülkemizin dünyadaki itibarını yeniden yükseltecek Atatürk ilkelerini ve cumhuriyetimizin temel değerlerini milli ve manevi mirasımızla bütünleştirecek özgürlükçü laik ilkesi ve kadın erkek eşitliğine bağlı kalacak ülkemizin birikmiş sorunlarına anayasada kendisine verilen yetkiler çerçevesinde yeni çözümler üretecek kamplaştıran değil uzlaştıran ötekileştiren değil birleştiren sadece bir kesimi değil herkesi temsil eden tarafsız bir Cumhurbaşkanı olacağına güvenimiz tamdır. Topluma Güven Sevgi saygı huzur ve umut vadederek çözümü birlikte arayarak dayanışma ve uzlaşmanın temellerini. Doğa ve tüm canlılar için haydi Elele barış, mutluluk, huzur ve kardeşliğe.' ifadeleri yer aldı.

İMZALAR ATILDI

Mutabakat metni okunmasından sonra genel başkanların imzasına sunuldu. Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Türker, Baş ve Uysal ortak mutabakat metnini imzaladı.

 

Editör: HABER MERKEZİ