Yılmaz’ın Başbakan Yardımcılığı döneminde Tuncay Özkan’la birlikte Başbakan Erdoğan ve davasına bakacak olan Yargıtay üyelerinin telefonlarını dinlettiği ortaya çıktı. Dündar ve Saral olayı doğruladı.

ESKİ Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın Başbakan Yardımcılığı yaptığı dönemde Ergenekon tutuklusu Tuncay Özkan’ın yönlendirmesi ile telekulak skandallarına imza attığı iddialarını olayın tanıkları da doğruladı. star Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar, Yılmaz ile Özkan’ın başrolünü üstlendiği telekulak skandalını köşesine taşıyınca, Uğur Dündar ve dönemin Ankara İl Emniyet Müdürü Cevdet Saral skandalın en yakın tanıkları olarak iddiaları doğruladı. 

KONUTTA SKANDAL TOPLANTI 

SKANDAL 2001 yılında patlak verdi. Ergenekon tutuklusu Tuncay Özkan, Mesut Yılmaz’ı konutunda ziyaret ederek Recep Tayyip Erdoğan’ın Yargıtay 8’inci Ceza Daire’sindeki dosyası ile ilgili olarak rüşvet vereceği ve lehte karar çıkartacağı şeklinde istihbarat aldığını iddia etti. Özkan, Yılmaz’ı da bu konuda inandırdı. Mesut Yılmaz bunun üzerine Başbakanlık Müsteşarı Yaşar Yazıcıoğlu ile Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral’ı çağırdı. 

İDDİALAR ASILSIZ ÇIKTI 

ERGENEKON tutuklusu Özkan’ın ihbarı üzerine Yılmaz, Yazıcoğlu ve Saral’a hem Erdoğan’ın hem de Yargıtay 8. Ceza Dairesi başkan ve üyelerinin telefonlarının dinlenmesi talimatını verdi. Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün 8. katında yasadışı dinleme sistemi kuruldu. Ancak dinleme sonucunda rüşvet iddiasıyla ilgili herhangi birşey bulunamadı. Dinlendiği ortaya çıkan Yargıtay 8. Dairesi Başkanı Naci Ünver, İçişleri Bakanlığı aleyhine açtığı tazminat davasını kazandı. 

‘UĞUR DÜNDAR DA VARDI’ 

AYNI dönemde Tuncay Özkan İçişleri Bakanı Sadettin Tantan aleyhine kampanya başlattı. Kampanya sonrasında Mesut Yılmaz’ın baskısıyla Sadettin Tantan istifa etmek zorunda bırakıldı. Bu istifa Ergenekon’un çözülmesinin startını veren Tuncay Güney’in yine Ergenekon tutuklusu eski İstanbul Organize Şube Müdürü Adil Serdar Saçan tarafından gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılarak Ergenekon dosyasının kapatıldığı dönemde denk geldi. Skandal patlak verince Tuncay Özkan ‘O toplantıda Uğur Dündar da vardı’ dedi. 

‘TUNCAY İHBAR ETTİ’ 

MESUT Yılmaz ile Tuncay Özkan’ın telekulak skandalına imza attıkları görüşmede olduğunu doğrulayan ünlü televizyoncu Uğur Dündar, Şamil Tayyar’a görüşmenin ayrıntılarını anlattı. Dündar ‘Tayyip Erdoğan’la ilgili ihbarın sahibi Tuncay Özkan’dır. Yazdıklarınız doğrudur. Ancak biz Haluk Şahin’le birlikte bunların doğru olmadığı söyledik. Ancak Tuncay Özkan çok ısrarlıydı. Mesut Bey’in Başbakanlık Müsteşarı Yaşar Yazıcıoğlu ile Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral’ı da çağırınca biz ayrıldık’ diye konuştu.

Skandalın kahramanı star’a konuştu 

TARİHİ öneme sahip telekulak skandalının taraflarından dönemin Ankara İl Emniyet Müdürü Cevdet Saral star’a o günü anlattı. Yılmaz’ın çağırması üzerine resmi konuta gittiğini ve Başbakanlık Müsteşarı Yaşar Yazıcıoğlu ile birlikte toplantı odasına girdiklerini anlatan Saral ‘Uğur Bey’in anlatımı doğrudur. Biz odaya girdiğimizde Dündar, yanındaki arkadaşı ile birlikte odadan çıktı. Daha sonra aramızda yargıya da yansıyan o konu görüşüldü. Tuncay Özkan odadaydı. Mesut Yılmaz, Özkan’ın aktardığını öğrendiğim ihbarını bize aktardı. Mahkeme kararı olmadan dinleme yapamayacağımızı söyledim’ diye konuştu. 

Rahşan Affı kurtarmıştı

Türkiye Cumhuriyeti’nin yolsuzluk yaptığı iddiasıyla gensoru sonucu düşürülen ilk ve tek başbakanı olan Mesut Yılmaz, ‘Türkbank ihalesine fesat karıştırmak’ suçlamasıyla Yüce Divan’da yargılandı. Yılmaz’ı mahkum olmaktan, yine kendisinin Başbakan Yardımcılığını yaptığı hükümetin çıkardığı Rahşan Affı kurtardı. 

Yargılanması gerekir Mesut Yılmaz’ın yasadışı dinleme yaptırma talimatı verdiği için hapis cezası istemiyle yargılanması gerektiği belirtiliyor. Yasadışı telefon dinlemek, kişinin iletişim hakkının ihlali olduğundan anayasal suç. Ayrıca TCK’ya göre yasadışı dinleme yapanlar 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılıyor. Dinlemeyi kamu görevlileri yaparsa bu cezalan bir buçuk kat artırılıyor. (Star)


Editör: HABER MERKEZİ