Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurul çalışmalarına katılmayan milletvekillerine yine sert çıkarak, “Allah Aşkına, sizi zorla mı milletvekili yaptık. Sizin işiniz bu” dedi.

Edinilen bilgilere göre, Erdoğan, AKP Meclis grubunun basına kapalı bölümünde Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile yaptığı görüşmenin ayrıntılarına girmedi. Ancak Erdoğan, Taraf Gâzetesi’nde yayınlanan haberle ilgili AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin’in, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

MİLLETVEKİLLERİNİ SERT ÇIKTI
Erdoğan Meclis gündeminde bulunan ve piyasayı canlandıracak ekonomik yasa tasarılarının önemine dikkat çekti.

Genel Kurul çalışmalarına katılanları da, katılmayanları da çok iyi bildiğini belirten Erdoğan, bu konuda kendisine günlük rapor geldiğini vurguladı.

Erdoğan, milletvekillerine şöyle seslendi: “Çalışmalara katılan arkadaşlarıma sözüm yok ama, Allah aşkına sizi zorla mı milletvekili yaptık. Sizin işiniz bu değil mi, yasama faaliyetlerine katılmak. Genel Kurul çalışmalarına katılmak yardımcı olmak. Arkadaşlar sizin işiniz bu değil mi? Milletvekillerinin işi bu değil mi? Sizden bir kez daha rica ediyorum. Bu yasaları çıkarma konusunda titizlik gösterin. Geçenlerde söyledim, bir kez daha söylüyorum. Bu yasalar çıkana kadar bize tatil haram.”

GÜMRÜK YASA TASARISI
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Erdoğan’ın konuşmasının ardından söz alarak Meclis gündeminde bekleyen Gümrük Yasa Tasarısı ile ilgili bilgi verdi, soruları yanıtladı. (Haber1)

Editör: HABER MERKEZİ