İlyas GÜR

ANAP Rize eski milletvekili Ahmet Kabil, 4. sürgün yaş çay konusunda Vali Kasım Esen’in üzerine görev olmayan işe soyunduğunu iddia ederek, ”Dördüncü sürgün çaya çay tarihinde ilk defa görülen bir ceza uygulamasına girilmiş.4. sürgün yaş çay hasat eden ve işleyene kabahatler kanununa göre Sayın Valimiz işlem yapacakmış. Bu nasıl ceza, bu nasıl anlayış. Çay çiftçisi bu şekilde nasıl cezalandırılmak istenir. Bu Sayın valimizin görevi değildir” dedi.

Kabil, bu güne kadar çayla ilgili bütün uygulamaları Çaykur’ un yaptığını belirterek, ”bu gün uydurma bir çay konseyi varken bu müstahsili daha da mağdur edecek uygulamayı açıklamak Sayın valimizin görevi olmaması gerekir. Bu açıklamayı siyasetçiler veya Çaykur yapmalıydı. Siyasetçiler bu açıklamayı yapsa onlara zarar vereceğini bildiği için Sayın valimiz bu göreve atılmıştır” dedi.

ANAP Rize eski Milletvekili Ahmet Kabil, Vali Kasım Esen’ ın uygulamalarının gelen gideni arattırır atasözünü doğrulattırdığını belirterek, “Sayın valimiz kendi görevi olan işlerle ilgilenmeli, siyasilerin yapması gerekenleri yapmamalı” dedi.


Editör: HABER MERKEZİ