Dilek ASLAN

AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarının başlatmış olduğu “Siyaset Kürsüsünde Bende Varım” adlı hitabet yarışması Rize’de yapıldı. AK Parti Rize İl Kadın Kolu Başkanı Nuran Alim açılış konuşmasını yaptıktan sonra sözü jüriye bıraktı.

Yarışmada jüri üyeliklerini Genel Merkez Kadın Kolları Başkan yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Mine Lok Beyaz, AK Parti İl Sekreteri Ali İhsan Öksüz, Sivil Toplum örgütlerini temsilen Osman Karavin ve Medyayı temsilen Gazeteci Ömer Ketenci yaptı.

Kadın kollarının başlatmış olduğu bu çalışmada yarışmaya katılan bayan yarışmacılar; Göç, Aile içi şiddet, Kadın ve istihdam, Küreselleşme, Çevre ve enerji verimliliği, Modernleşme ve kadın, Medeniyetler ittifakı, İnsan kaynakları, Kadının siyasi katılımı, Fırsat eşitliği başlıklı konularla yarıştılar. 


12 bayan yarışmacının katıldığı yarışmada konuşmaların ardından jüri üyeleri puan değerlendirmesi yaptı. Genel Merkez Kadın Kolları Başkan yardımcısı ve Sosyal İşler Başkanı Mine Lok Beyaz, değerlendirmenin ardından bir açıklama yaparak “Yarışmayı sonuçlandırdık elbette bunun sonucunda birinci, ikinci, üçüncü seçmek zorundayız. Ama emin olun buraya katılma cesareti gösteren tüm arkadaşlarımız birincidir. Burada birinci olmamak bu işi bitirip bir kenara koymak değil, ilerleyen zamanlarda bu tür çalışmalarımız devam edecek ve bu çalışmalara sizlerde yer alacaksınız” dedi. Beyaz, konuşmasının ardından yarışmada dereceye girenleri açıkladı. 

Yarışmada Modernleşme ve Kadın başlıklı konusuyla Merve Sağun birinci, Kadının Siyasi Katılımı başlıklı konusuyla Duygu Mahmutoğlu ikinci, Çevre ve Enerji verimliliği başlıklı konusuyla Songül Yıldırım üçüncü oldu. Sonucun açıklanmasıyla yarışmada derece alanları, Jüri üyeleri ve arkadaşları tebrik etti. Çekilen hatıra fotoğrafının ardından program sona erdi.




Editör: HABER MERKEZİ