Başbakan Yardımcısı Yazıcı: AKP ile Deniz Feneri davası arasında hiçbir alaka olmadığını herkes biliyor. Sanırım Başsavcı meraklı bir kişi. 

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, “Deniz Feneri Davası” dosyasının bir örneğini istemesini, “AKP ile Deniz Feneri davası arasında hiçbir alaka olmadığını herkes biliyor. Sanırım başsavcı meraklı bir kişi” sözleriyle değerlendirdi. 

Yazıcı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Almanya’dan talep ettiği “Deniz Feneri Davası” dosyasının bir örneğini, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının da istemesine ilişkin soru üzerine, “Öyle bir şeyin hiç kimsenin aklından geçmemiş bir şey” olduğunu söyledi.

Başsavcının dosyayı muhtemelen “merakından istediğini” dile getiren Yazıcı, şöyle konuştu: “Yoksa AKP ile Deniz Feneri davası arasında hiçbir alaka olmadığını herkes biliyor. Sanırım Başsavcı meraklı bir kişi... Türkiye’yi 6 yıldır tek başına yönetiyoruz. İyi şeyler yaptık. Siyasete standart getirdik. Siyasetin etik değerlerinin trendinin artmasına katkı sağladık. Bizim iktidarımız döneminde gerçekten çok iddialı söylüyorum karanlık hiçbir oda yoktur. Partimizin amblemindeki ampul gibi her tarafı aydınlatma çabası içindeyiz. Bizim partimizin finansmanı hep şeffaf yapıya sahip. İnternette yayınlanıyor, herkes girip bakabilir. Türkiye’de bu kadar dişini tırnağına takıp koşturarak, ülkenin sorunlarını sırtlamış bir iktidara karşı ima anlamında da olsa bu tür davranış biçimleri son derece haksızlık. Hiç kimsenin de buna hakkı olmadığı inancındayım. Bu bir şeyin örtülmesi anlamında değil. İnsanlar, özellikle meslek mensupları ne olup bittiğini hemen görür, gözlerler. Dolayısıyla Türkiye’ye zarar verecek davranışları sergilemekten özenle kaçınmaları gerekir.” 

Rejim sorunu yok’

Cumhuriyetin 85. yılını yeni kutladıklarını, ülkede bir rejim sorununun kesinlikle olmadığını ifade eden Yazıcı, cumhuriyetin bu ülkenin ve milletin en büyük kazanımı olduğunu söyledi. Aykırı görüşte olanların bulunabileceğini belirten Yazıcı, “Bu da demokrasinin gereği. Bizim hoşumuza gitmeyen, bizi rencide eden beyanda bulunanlar da olabilir. Onlar bu ülkenin renkleri. Böyle bakacağız” diye konuştu.

Özok: Başsavcı’nın kendi takdiridir 

ANKARA Barosu’nca, Ankara Barosu Eğitim Merkezi’nde düzenlenen 2. Sağlık Hukuku Kurultayı’na katılan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Özok, bir gazetecinin “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının, Almanya’daki Deniz Feneri Davası dosyasının örneğini istemesi, yeni bir kapatma davası hazırlığı olarak yorumlandı. Ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki sorusu üzerine, Başsavcılığın görevlerinin Anayasa ve yasalarda düzenlendiğini ifade etti. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısının konuyu kendi görevi içinde görmesi durumunda, buna söylenecek bir şey olmadığını kaydeden Özok, “Her soruşturmada, her hazırlıkta usule uyulması, objektif davranılması, güçlü delillere dayanılması gerektiğini söylüyoruz. Kuşkusuz, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı da bunlara dikkat edecektir. Bir şey söylememiz mümkün değil. Kendi takdiri” dedi. (vatan)


Editör: HABER MERKEZİ