Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile birlikte Rize milletvekili Lütfü Çırakoğlu, milletvekili adayları Hasan Karal ve Nusret Bayraktar’ın Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği’ni ziyaretinde hararetli tartışmalar yaşandı.

Bakan Yazıcı ve beraberindekilerin, Gazeteciler Derneği’nden ayrılacağı sırada Günebakış Gazetesi’nin Rize-Artvin Temsilcisi Alihan Telatar şu soruyu sordu: “Sayın Bakanım, Ak Parti 3 dönemdir Ardeşen ilçesinden milletvekili adayı gösteriyor. Ayrıca bir süre önce yapılan Rize İl Genel Meclis Başkanlığı’na Ardeşen’in İl Genel Meclisi üyelerinden Hakan Gültekin seçildi. Çaykur Genel Müdürlüğü görevine de Çevre ve Orman eski Bakanı İmdat Sütlüoğlu’nun atanacağı bildirildi. Tercihlerin bu şekilde yapılması Rize’nin en büyük ilçelerinden olan Pazar’da eleştirilere neden oluyor. Bu durumu siz nasıl değerlendiriyorsunuz?”

Soruya cevap veren Bakan Yazıcı, “Ben Pazarlıların böyle düşünmesini istemiyorum. Ben her yerin bakanıyım. Pazar benim için çök önemli bir ilçe” dedi.

Telatar’ın Bakan Yazıcıya sormuş olduğu soruya AK Parti’nin 3. sıra adayı olan milletvekili Nusret Bayraktar tepki göstererek, “Bizi dar kalıplara sokmayın. Beni sadece Ardeşenli olarak da göstermeyin. Ben Ardeşenli’yim ancak Rize’nin milletvekiliyim. İstanbul’da Beyoğlu Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 2 dönemdir İstanbul Milletvekiliyim. Rizeli olarak temsil ediyorum. Üstelik seçim süresince Artvin’den de sorumluyum. Rize’nin milletvekili olarak buradayım. Beni sadece Ardeşenli olarak görmenizi istemiyorum. Ayrıca bizi dar kalıplara sokarsanız sıkıntı olur. Bundan herkes üzülür.” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine Milletvekili Adayı Hasan Karal ise “Telatar, bir gazeteci olarak Pazarlıların tepkilerini dile getiriyor” dedikten sonra Bakan Yazıcı ve beraberindekiler Gazeteciler Derneği’nden ayrıldılar.

Editör: HABER MERKEZİ