Yaklaşık 55 yıldır Türk siyasi hayatında yer alan ve siyasetin bütün inceliklerini uyguladığı için ‘’Hokus Pokus’’ lakabı ile anılan eski bakan CHP İstanbul milletvekili Ali Topuz jübile kararı aldı. Rize Çayeli doğumlu olan 79 yaşındaki Topuz, yeniden milletvekili adayı olmadı. 

Bülent Ecevit’in CHP genel sekreterliği döneminde aktif siyasete atılan ve 1966’da CHP İstanbul İl Başkanı olan Topuz, toplam 30 yıl milletvekilliği yaptı. CHP-MSP hükümetinde İmar İskan, daha sonra da Köyişleri Bakanlığı yaptı. 

ÖRSAN ÖYMEN TAKTI... 
Bülent Ecevit’in sağ kolu haline gelen ve CHP’nin güçlü isimleri arasında yer alan Topuz, daha sonra hizip çekişmelerinde ‘’Topuzcular’’grubu olarak anılmaya başlandı. Ardından Ecevit’ten uzaklaştı ve Deniz Baykal safında yer aldı. Gazeteci Örsan Öymen, delege oyunları ve ince hesaplarla kurultayları etkileyen Topuz’a “Hokus pokus” lakabını taktı. 

Bu lakap 30 yıldır Ali Topuz ile birlikte anıldı. Köyişleri Bakanı olduğu dönemde suyu olmayan köylüler Ali Topuz’u ‘’Su için de Hokus Pokus istiyoruz’’ pankartları ile karşıladı.  Son dönemde Deniz Baykal ile de yollarını ayıran ve Baykal muhalifi olan Ali Topuz, 79 yaşında siyasete veda kararı aldı.

gazeteport.com.tr

Editör: HABER MERKEZİ