Muhammet KAÇAR/RİZE
GEÇEN 12 Eylül’de yapılan referandumda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’de ‘Hayır’ oyu çıkan tek ilçe olan Fındıklı’da AK Parti İlçe Başkanı görevden alındı. 

Ak Parti Rize il Başkan Yardımcısı Muhammet Avcı, Fındıklı ilçe Başkanı Şaban Yılmaz’ın görevden alınmasını, referandum sonrası yapılan değerlendirmeler ve genel merkezin onayı ile ilçe teşkilatında değişik olarak değerlendirdi. Ak Parti Fındıklı İlçe Başkanlığına Fethi Velioğlu atandı.

YÜZDE 52,2 ‘HAYIR’ ÇIKMIŞTI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize'de, referandumda yüzde 76 ‘Evet’, yüzde 24 ‘Hayır’ oyu çıkarken, ‘Hayır’ oylarının öne geçtiği tek ilçe Fındıklı oldu. 11 bin 800 seçmeni bulunan ilçede 4 bin 803 ‘Hayır’, 4 bin 401 seçmen ise ‘Evet’ oyu kullandı. Bu sonuca göre ilçede yüzde 52.2 ‘Hayır’, yüzde 47.8 ‘Evet’ oyu çıktı. 

İZMİR TEŞKİLATI DA İSTİFA ETMİŞTİ

Dün de Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak ile asil ve yedek il yönetim kurulu üyeleri istifa etmişti.

Ak Parti teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, İzmir İl Başkanı Ömür Kabak'ın istifasını, referandum öncesi sarf ettiği “İzmir'de ‘hayır’ oyları ‘evet’ oylarından yüksek çıkarsa görevimden istifa ederim” sözü nedeniyle istediklerini açıklamıştı. Erdem, “Halkoylamasından sonra da bu konu gündemden düşmedi. Genel Merkez olarak değerlendirme yaptık. Ya Kabak'la devam edecektik, ya yönetimin istifasını alıp Kabak'a görev verecektik, ya da bu durumu sinerjiye dönüştürerek il yönetimini yeniden yapılandıracaktık. Kabak bu sözü, teşkilatı motive adına söyledi ama yıpranmaya neden oldu, gündemden hiç düşmedi” demişti.
Editör: HABER MERKEZİ