Antalya'da partisinin il kongresine katılan MHP Lideri Bahçeli, Kürt açılımıyla ilgili olarak Başbakan Erdoğan'ı, 'Doğduğun yere Güneysu diyorlar Potamya dedirtme' diye eleştirdi. Eleştiri oklarını Cumhurbaşkanı Gül'e de yönelten Bahçeli, 'Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha demokratik açılım yapılmadan PKK'nın taleplerine Güloymak'a Norşin diyerek cevap verdi. İstanbul'a karayolu ile giderken levhayı değiştirip Konstantinapolis mi yazacaksınız' diye sordu.

BAHÇELİ'DEN ERDOĞAN'A: 'DOĞDUĞUN YERE GÜNEYSU DİYORLAR, SEN POTAMYA DEDİRTME'
Bahçeli son sözü olarak ise 'Verilecek toprağımız, terk edilecek ilimiz, çizilecek sınırımız, bölünecek devletimiz, paylaşılacak vatanımız, vazgeçilecek insanımız, indirilecek bayrağımız, gidilecek yurdumuz, başka bir coğrafyada gelecek anlayışımız yoktur. Biz büyük bir aileyiz. Doğusuyla, güneyiyle, kuzeyiyle batısıyla bir aileyiz. Sayın Başbakan'ın söylediği 36 etnik unsuru kabul etmiyoruz, ama öyle de olsa onları da kucaklıyoruz. Avrupa sevdasından vazgeç. PKK yandaşlığına soyunmaktan, etnik bölünmeye çanak tutmaktan vazgeç. Bu millete hizmet etmek için Cenab-ı Allah sana önemli bir fırsat vermiş. Yolundan sapma. 'Türkiye'yi bölen' olarak tarihe geçme fırsatı verme. Doğduğun yere Güneysu diyorlar ama sen Potamya dedirttirme' dedi.

'DOKUNULMAZLIKLAR KALKINCAYA KADAR AKP DİYECEK'
Türkiye'nin 6 yıl 8 ay 23 gündür Adalet ve Kalkınma Partisi ile yönetildiğini söyleyen Bahçeli, MHP olarak dokunulmazlıklar kalkana ve AK Parti'li milletvekilleri hakkında 107 dosyşa yargıya gidene kadar AKP diyeceklerini anlattı. 'Demokratikleşme' adı altında Türkiye'nin ayrışma içerisine sokulmak istendiğini öne süren Bahçeli, 'Ayrışma ile birlikte çatışma, çatışmanın sonucu olarak da bölünme senaryoları ortaya konulmak isteniyor. Böyle bir olayı gerçek yönüyle algılayamazsak, yorumlayamazsak, tanımlayamazsak hep beraber bu ülkeyi bir felakete sürüklemiş oluruz. Türkiye'de olanlar bir bölücü terör sorunudur. Türkiye üzerinde bugün için üstü örtülü olan değişik senaryoların bir uygulama aracıdır. Bunu çok iyi algılamak ve anlamak zorundayız. Adını da doğru koymak durumundayız. Türkiye'nin bugün gündemine gelen şeyler yıllardan beri uygulanan senaryoların yeni versiyonlarıdır. Özde bir farklılık yoktur' diye konuştu.

GAYE TÜRKLER'İ KOVMAK
Türkler'i Avrupa'dan ve Anadolu'dan kovmak oyununun devam ettiğini söyleyen Bahçeli, 'ABD'nin istekleri, AB'nin dayatmaları, PKK yandaşlarının köşelerinde yazdıklarını üst üste koyduğunuz vakit oyun kağıdı gibi tıpatıp ölçüşüyor. Hiçbirinin birinden farkı yok. 12 kötü adam her akşam televizyonda gerçekleri saptırarak başka şeyler anlatıyor. Bazı siyasiler bize açılımı bilmeden yorum yaptığımız için kızıyor. Sayın Başbakan siz hep havada gezdiğiniz için Türkiye'de Anadolu'da neler oluyor farkında değilsiniz' dedi.

'İSTANBUL TABELASINA KONSTANTİNAPOLİS Mİ YAZACAKSINIZ'
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kurtuluş günü nedeniyle Bitlis'e yaptığı ziyareti de eleştiren Bahçeli, '1987 yılında 3-5 tane köyün bir araya gelerek ilçe yapıldığı adına da Güloymak denildiği bir ilçede yoldaki kalabalığı görünce Sayın Cumhurbaşkanı arabasından iniyor. Güloymak'ı eski adıyla Norşin olarak hatırlayıp onları öyle selamlıyor. Cumhurbaşkanı daha demokratik açılım olmadan PKK taleplerine Güloymak'ta cevap veriyor. Karayolu ile İstanbul'a giderken İstanbul levhasını değiştirip Konstantinapolis mi yazacaksınız? Bunların hepsine çözüm diyorlar. Bu çözüme katılmayan tek siyasi kuruluş, tek düşünce Milliyetçi Hareket olarak karşı duruşumuzu sorgulamaya çalışıyorlar. Bu oyuna Türk milliyetçileri düşemez' dedi.

'SONUÇ BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN'
Oynanan oyunun 4 adımdan oluştuğunu söyleyen Bahçeli, 'Birinci adım üniter yapı içerisinde şimdilik otonomiyi elde etmek. Daha sonra güçlendirilmiş bölgesel özerkliğe kaymak. Daha sonra federasyon sistemini Türkiye'ye uygulayarak milli devlet ve üniter yapıyı ortadan kaldırmak. Daha sonra ise bağımsız Kürdistan devletini kurmaktır. Bunun lemi cimi yok gerçek budur. Gidişat buraya doğrudur. Bağımsız Kürdistan ile de kalınmayacak. Suriye, Irak'ta oluşacak kukla devlet ile İran'ın da parçalanmasıyla Birleşik Büyük Kürdistan hayali de uygulamaya geçilecek. Sayın Başbakan şimdi konuşmuyorsun, aklınca konuşturuyorsun. Sonra da zemini uygun bulursan bunu gerçekleştireceksin. Ama uygun bulmadığın takdirde de bir U dönüşü yaparak hepimizden fazla milliyetçilik oyununa dönüşeceksin. O sebepten dolayı MHP bunun farkındadır' diye konuştu.

GECİKMELİ UYGULAMA İMASI
Terörist başı Abdullah Öcalan'ın avukatlarıyla yaptığı konuşmasında ?AKP beni muhatap değil halkın temsilcisi Demokratik Toplum Partisi ile görüşebilirler' dediğini söyleyen Bahçeli, 'Başbakan Erdoğan İmralı canisinin bu talebini 2 yıl sonra yerine mi getirdin?' dedi. 'AB ilerleme ve kurumlarına sunulan saçmalıklarla dolu 10 maddelik deklarasyonda bir toplumsal barış ve demokratik katılım yasası çıkartılması gerektiğinin belirtildiğini' söyleyen Bahçeli, 'Bu yasada mı demokratik açılımda yer alacak. Bu yasa ile 'İmralı canisinin, teröristlerin hiçbir kayıt konmadan demokratik siyasal yaşama katılımları sağlanmalıdır. PKK bu yasa ile Türk ve Kürt toplumu karşılıklı birbirini affetmelidir' diye söylüyor. Bunlara mı demokratik açılım diyeceğiz. Bu konuda dik durmayı bilmeliyiz. Provakasyonlar ve tahriklere kapılmamalıyız. Birlik ve dirlik içerisinde bu gelişmeleri göğüsleyebilecek, Türk milletini çıkmazdan çıkaracak omuzlara sahip olan varsa benimle yol arkadaşıdır. Başkalarının oyunlarıyla Türkiye'de oynanmak istenen büyük senaryonun baş aktörlerinin yardımcı figüranları olacaklar. Aranızda varsa şimdiden bu davayı terk etsin diyorum. Türkiye'nin karşısındaki sorun etnik bölünmeyi amaçlayan silahlı terör sorunudur. Sorun demokratikleşme sorunu değildir, Türkiye'nin milli varlığını kast etmeyi amaçlayan bir beka sorunudur' diye konuştu.

AYRIMCILIKTA YÖRÜKTEN CUMHURBAŞKANI DA YOK
Türkiye'de ayrımcılık olmadığını söyleyen Bahçeli, 'Kürtçe konuşan vatandaşlarımıza hangi alanda ayrımcılık yapılmıştır. Antalya'da yaşayanların bir ayrımcılık ile karşı karşıya kaldığını hiçbiriniz söyleyebilir misiniz? Sosyal, siyasi ve ekonomik hayata katılmalarının önünde hiçbir engel bulunmamaktadır. Türk vatandaşları gibi hak ve hürriyetlerden eşit bir şekilde faydalanmaktadır. Cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, hakim ve savcı olmalarının yolu açıktır. Bir yörüğün cumhurbaşkanı olduğunu gördünüz mü? Bir ayrımcılıktan bahsedilemez. Temel hak ve hürriyetlerin kastından bahsedilemez. Biz neye sahipsek bin yıllık kardeşlerimiz de aynı haklara sahiptir. İşsizlik ve açlık her tarafta var. Toroslar'a çık yırtık çoraplı evlatlarımıza bak bakalım. Her biri yürekler acısı. Şırnak'ta yaşayanlar ile Toroslar'ın tepelerinde yaşayanlar arasında hiçbir fark yok. Bu nedenle açılım havarilerine bunları hatırlatmakta yarar var' şeklinde konuştu.

'TERÖRLE MÜCADELE EDEMEYEN ERDOĞAN BÖLÜCÜLÜKTE KARAR KILMIŞTIR'
Başbakan Erdoğan'ın demokratik açılımının etnik temelde ayrıştırma, çatışma ve bölünme projesi olduğunu söyleyen Bahçeli, 'Terörist başı Öcalan'ın yapamadığını Başbakan Erdoğan demokratik açılımıyla yapmak için yola düşmüştür. Şimdiki yol arkadaşı ileride de koalisyon ortağı olacak DTP'dir. Terörle mücadele edemeyen Erdoğan, bölücülükte karar kılmıştır. İmralı, Kandil ipine sarılmıştır. Ayrışma ve bölünme demokratik çözüm değil Türkiye'nin çözülmesidir. Tarihi fırsat adı altında yazılmaya çalışılan tarih ihanetin tarihi olacaktır. Devletin teröre teslim olmasıyla barış sağlanamaz. 12 kötü adam sizin ruhunuzda hiçbir dönemde barış olmamıştır. Türkiye Cumhuriyeti milli kimliği olmayan anonim bir devlet olamaz. Türkiye'yi bölmek isteyenlere böldürmemeye kararlı olanlar arasında yeni bir mücadele dönemi başlamak üzeredir. Bölünme tellalları şimdi konuşuyor Türk milleti susuyor. Konuşacak günü bekliyor. Rüzgar eken fırtına biçer bu söz unutulmamalıdır' diye konuştu.

ARINÇ'A ŞAŞTI
Bahçeli, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı da kastederek 'Manisa'da 12 Eylül'den sonra ülkücülerin de iyilik gördüğü bir şahsiyetin MHP'ye hakaret edecek boyutta demokratik açılım sevdasına düşmesi hayret verici bir olaydır. Bunların hepsini dikkate alacağız. Tarihe not düşüyoruz. Bir gün bu notlar teker teker okunacaktır. Bu notların sayfa sayfa hesabı görülecektir. Yolsuzluğun, yoksulluğun, rüşvetin, ahlaksızlığın, adaletsizliğin, ihanet şebekelerinin, işbirlikçilerinin tarihin notları gözden geçirilecek bir gün bunun hesabı sorulacaktır. Adaletli sormak için milletin temel karakterine uygun hesaplaşma için Cenab-ı Allah'tan bu hesaplaşmayı bize nasip et diyorum' diye konuştu.

Özgür ÖNDER / ANTALYA (AHT)

 

Editör: HABER MERKEZİ