Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, Deniz Feneri davasıyla ilgili olarak sürecin işletilmemesi durumunda birçok günahsız insanın töhmet altında kalabileceğini söyledi. Başsavcıların konuyu incelemeye başladığını anlatan Toptan, 'Zannediyorum ki önümüzdeki zaman içinde sonuçlarını almak mümkün olabilecektir.'' dedi.

TBMM Başkanı Toptan, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Saltukova Belde Belediye Başkanı Adil Düzlü'yü makamında ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Daha sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandıran Toptan, DTP'li milletvekillerinin Meclis'te Kürtçe konuşma talebiyle ilgili olarak, ''Devletin resmi dili Türkçe'dir. Bu nedenle TBMM'deki görüşmenin Türkçe yapılması temeldir. Şöyle bir örnek verilemez, yabancı gruplar, cumhurbaşkanları, devlet başkanları geliyor, burada İngilizce, Fransızca konuşma yapıyor, niye Kürtçe yapılmasın? Böyle bir örnekleme söz konusu olamaz. TBMM'deki milletvekillerinin ettikleri yemine sadık olmaları gerekmektedir. Daha sonra yapılan açıklamalarda DTP'nin böyle kurumsal görüş birliğine varmadığı kamuoyuna duyuruldu. Ben böyle bir şeyin Meclis'in çatısı altında olmayacağını düşünüyorum.'' dedi.

'SÜREÇ İŞLETİLMEZSE BİRÇOK GÜNAHSIZ İNSAN TÖHMET ALTINDA KALABİLİR'

Deniz Feneri Derneği'yle ilgili soru üzerine de Toptan, şunları söyledi: ''Burada olayı bireyselleştirmemek gerekir. Süreci rahatlatmak bakımından yapılması gerekenlerin yerine getirilmesinde yarar görüyorum. Çünkü bu yapılmadığı takdirde, birçok günahsız insan töhmet altında kalabilir. Türkiye bu gelişmelere kayıtsız kalmadı, kalmamalıdır. Başsavcılar konuyu incelemeye başlamışlardır. Zannediyorum ki önümüzdeki zaman içinde sonuçlarını almak mümkün olabilecektir. İşi yetkili Cumhuriyet savcılarına bırakmak, gelişmeleri takip etmek lazım.' (habertürk)


Editör: HABER MERKEZİ