Dilek ASLAN

AK Parti Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, 2010 yılında Rize'de çay borsasının faaliyete geçmesi için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini söyledi.

Bayramoğlu, AK Parti Rize Milletvekili Lütfi Çırakoğlu ile partisinin merkez ilçe başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, bir süredir Rize'de ilçe ve beldeleri dolaştıklarını ve vatandaşların sorunlarını dinlediklerini belirtti.

Herkesin kendisine göre bazı istekleri olduğunu ve bunların hemen yapılmasını istediklerini ifade eden Bayramoğlu, her talebin dikkate alınacağını, ancak bunların yapılmasının belirli bir programa göre yapılabileceğini, dolayısıyla zaman alacağını kaydetti.

Bir program dahilinde bütün ilçeleri dolaştıklarını belirten Bayramoğlu, ''Meclisin tatilde olduğu bu dönemde Rize'deki programımızı bugün Fındıklı'da yapacağımız program ile tamamlayacağız. Bu süreçte vatandaşların taleplerini dinledik. Yaptığım görüşmelerde iki tespitim oldu. Birincisi toplumun her ne olursa olsun bir şeyler istemeye devam ettiğini, ikincisi ise vatandaşların çay konusundaki hassasiyetinin devam ettiğidir'' dedi.

Çay sektöründeki sorunların çözümü için yoğun çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bayramoğlu, şunları söyledi:''Sektörün rehabilitasyonu için projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Olayı çok kısır bir döngü içinde konuşmamalıyız. Çayın tarladan markete gidinceye kadar her sürecinde denetim altına alınması için çaba gösteriyoruz. Dünyada uluslararası bir Türk markası oluşturmak istiyoruz. 2010 yılında çay borsasının faaliyete geçmesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bu bölgeye önemli katkı sağlayacaktır. Çay konusunda yapılan bir diğer önemli çalışma da budama sisteminin kaldırılıp yerine çelikleme usulü ile çaylıkların yenilenmesi çalışmasıdır.''

Çırakoğlu ise meclisin tatilde olduğu dönemde seçim bölgelerinde halkın görüşlerini dinlediklerini belirterek, ''Böylece eksiklerimizi görüyor, vatandaşların ihtiyaçlarını öğrenebiliyoruz. Hedefimiz 4 ana konu olan eğitim, sağlık, güvenlik ve adalette sorunları çözmektir'' dedi.

Rize'de yapılmakta olan yatırımlarla ilgili bilgi veren Çırakoğlu, şöyle konuştu:''Sorunların çözümü için çok önemli hizmetler yapılıyor. Ama elbette ki bu da yeterli değildir. Köy yolu ve içme suyu sorunlarının tamamen çözülmesi için başlatılan çalışmada önemli mesafe kat edildi. Bu sorunların bu yıl tamamen çözümlenmesi planlanıyordu. Ama bazen hesaplar tutmaz. Dünyadaki gelişmelerden Türkiye'de etkilenmektedir. Bu durum da hizmetlerin aksamasına neden olabilmektedir. Dünya şu anda 2. Dünya Savaşından sonra en büyük ekonomik krizini yaşıyor. Bunun bizi etkilemesi de doğaldır.'' Dedi.

Editör: HABER MERKEZİ