Erdoğan, partililere 6 ayda bir düzenlenen toplantılarının 13üncüsünde buluşacaklarını söyleyerek kapatılmayacakları mesajını verdi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, “Sağduyudan uzaklaşacağımızı, hissi davranacağımızı düşünenler yanıldılar, telaşa kapıldılar. Onlar bizim ülke sevdasıyla kurduğumuz bu binayı ilk sarsıntıda yıkılacak temelsiz bir yapı zannediyorlardı. Gördüler ki bu binanın temelinde millet vardır, memleket vardır, Türkiye vardır. Bu hareketin harcında sevgi vardır azim vardır kararlılık vardır. Buradan onlara diyorum ki; boşuna uğraşmayın temelinde millet olan bina asla sarsılmaz” dedi.

AKP’nin Kızılcahamam Asya Termal tesislerinde düzenlediği 12. İstişare ve Değerlendirme toplantısı sona erdi. Toplantının kapanışında bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, tüm katılımcılara teşekkür etti. Toplantıda milletin emanetinin emin ellerde olduğunu bir kez daha gördüğünü söyleyen Erdoğan, “Bir kez daha bu büyük siyasete omuz veren bu şerefli kadro ile onur duydum. Burada konuştuğum her arkadaşım, her dostum her kardeşim Ak Partinin kaderinin neden milletimizin kaderinden ayrı olmadığını, olamayacağını bir kez daha gösterdi” diye konuştu.

İLK SARSINTIDA YIKILACAĞIMIZI SANDILAR

Erdoğan, Türkiyeye gönül verdiklerini, ‘Ferhat gibi dağları delerek’ buralara geldiklerini söyledi. Erdoğan, “Buradan geriye gidiş olmayacaktır. Herkes huzur ve güven içinde olsun. Herkes müsterih olsun Türkiye’nin meselelerine bütün dikkatimizle sahip çıkmaya çözüm üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu. Toplantının, AKP çatısı altında toplananların, kendi menfaatlerinin peşinde değil milletin hizmetinin peşinden koşan idealist insanlar, olduğunu gösterdiğini ifade eden Erdoğan şöyle konuştu:

“Bizden aksi yönde davranmamızı bekleyenler bugüne kadar hep mahcup oldular. Bundan sora da mahcup olmaya hayal kırıklığı yaşamaya devam edeceklerdir. Sağduyudan uzaklaşacağımızı hissi davranacağımızı düşünenler yanıldılar, telaşa kapıldılar. Onlar bizim ülke sevdasıyla kurduğumuz bu binayı ilk sarsıntıda yıkılacak temelsiz bir yapı zannediyorlardı. Gördüler ki bu binanın temelinde millet vardır, memleket vardır, Türkiye vardır. Bu hareketin harcında sevgi vardır azim vardır kararlılık vardır. Buradan onlara diyorum ki; boşuna uğraşmayın temelinde millet olan bina asla sarsılmaz.”

DEVRANIN DEĞİŞMESİNDEN MUZDARİPLER

AKP’nin çok kısa sayılabilecek bir zaman içinde önemli başarılara imza atarak yolun en başında koyduğu kaidelere uyarak millet iradesini iktidara taşıdığını da belirten Erdoğan, “Bu zamana kadar milleti bir şekilde daima dışlamış, demokrasiyi eğip bükerek iktidarı kendi elinde tutmanın yolunu bulmuş olanlar bugün bu devranın değişmesinden, düzenlerinin bozulmasından muzdariptir” dedi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye’yi korkularla, vehimlerle ve karanlık senaryolarla ellerinde tutmak isteyenlerin Türkiye’nin büyümesini, dünyaya açılmasını, aydınlık müreffeh bir dünya ülkesi haline gelmesini kendi çıkarları için uygun bulmadıklarını söyleyerek, milletin değişim talepleri bu hızla hayata geçmeye devam etmesi durumunda değişemeyenlerin geride kalacağının açık olduğunu ifade etti. Türkiye’nin ne zaman bir atılım gerçekleştirmenin eşiğine geldiğinde ve ilerleme iradesi gösterdiğinde bayat senaryoların mutlaka raflardan indiğini belirten Erdoğan şöyle konuştu:

40 YILLIK BOZUK DÜZENİN DEĞİŞMESİNİ İSTEMEYENLER

“Bu ülkenin huzur ve istikrarına zarar verecek her hareketten her davranıştan herkesin özenle sakınması gerekiyor. Bu ülkeye tek bir çivi çakmadan bu milletin hafızasından tek bir eser bırakmadan siyaset sahnesinde 40 yıl yer işgal edenler, her gün gelişen büyüyen Türkiye’de kendilerine rol bulabilirler mi, bulamazlar. Bütün meselelerinin siyasetin çözüm üretmesi ve demokrasinin işlemesiyle çözülmekte olduğunu gören insanlarımız bu kifayetsizlere yer verir mi, vermez. Peki, hal böyleyken bu kifayetsizler 40 yıllık bozuk düzenin değişmesini isterler mi, istemezler. Ama Türkiye değişim rotasına girmiştir bunun kararını vermiştir. Türkiye kalkınma gelişme rotasında yürümektedir. Bu yoldan geriye dönüş olmayacaktır.”

Erdoğan, milletin değişimine gelişimine ayak uyduramayanlar siyaset sahnesinden silinip gittiği gibi şu an mevcut olanların da silinip tek tek gideceklerini söyleyerek, “Allah ömür verirse milletin hızına yetişemeyenlerin demokrasiye ve millet iradesine saygısı olmayanların milletin hedef ve beklentilerine sağır kalmakta ısrar edenlerin yine millet eliyle tedavülden kaldırıldığını hep birlikte göreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

ER YA DA GEÇ MAKSUDA ULAŞACAĞIZ

Milletin medeniyet ve yolculuğunu er ya da geç tamama erdireceğini kaydeden Başbakan Erdoğan, “Bu millet bu bayrağı yere düşürmeyecektir. Biz ‘beraber yürüdük bu yollarda’ derken bu anlatmaya çalışıyorduk. Bu şarkı burada bitmez, derken bunu söylüyoruz. Çünkü bu şarkı Ahmet’in Mehmet’in şarkısı değil bu şarkı milletin şarkısıdır. Bu şarkı Türkiye’nin şarkısıdır. Bundan dolayı biz yere sağlam basıyoruz. Milletimize inanıyoruz, güveniyoruz, milletiz de bize inanıyor güveniyor ve onun için de diyoruz ki hedefe maksuda er ya da geç ulaşacağız” diye konuştu

Erdoğan 6 ayda bir düzenlenen İstişare ve Değerlendirme Toplantılarının 13’ünde bulaşmak üzere katılımcılara veda etti. (haber1)

Editör: HABER MERKEZİ