Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Yalçın Topçu, ''Bir birinizi oraya buraya davet etmeyi bırakın, kayıkçı kavgasından vazgeçin, bir araya gelin, milletten aldığınız yetkinin, hazineden aldığınız paranın hakkını verin, bölücü terörün belini bir kırın'' dedi.

Topçu, BBP Darende ilçe teşkilatını ziyaret etti. Partililerin ikram ettiği Malatya kayısısını yiyen Topçu, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin bir çok yöresindeki kaliteli tarım ürünlerinin, ilgili sanayinin gelişemediği için marka olamadığına dikkat çeken Yalçın Topçu, ''Başbakanın memleketinde kaçak çay satılırsa vay bizim halimize denmez mi? Rize'nin çayı dünya markası değil, onlarca yerde bağırdık, çağırdık, sonunda Rize'de tonlarca kaçak çay yakalandı. Devletimizin, milli ürünlerimizi dünya markası yapması lazım'' diye konuştu.

Bunun başarılması halinde, aşsızlığın, işsizliğin, yoksulluğun belinin kırılacağına işaret eden Topçu, şöyle konuştu:

''Örneğin dünya fındık üretiminin yüzde 78'i Karadeniz sahillerinde yapılıyor, ama hala fındıkla ilgili düzgün bir sanayi yok. Gidip Hollanda'ya baktığınızda, bizim nüfusumuzun yarısından daha azlar, ama tarım ve hayvancılık ürünleri dünya markası olmuş. Kayısıya geldiğimizde ise, dünyanın en yetkin, en etkin, en özellikli kayısısı, Cenab-ı Hakk'ın hikmeti burada yetişiyor. Neden bu dünya markası olmuyor da, marka diye elin kivisini alıp da bilmem nerelerden getiriyoruz. Neden Kanada'dan buğday alıyoruz? Buna iyi bakmamız lazım. Neticede diyorum ki, ülke iyi yönetilemedi.''

''Milleti, genetiği oynanmış domates tohumuna mahkum eden iktidarlar, şimdi mecliste bir birine muhalefet yapıyor'' diyen Yaşar Topçu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Millet, sizin birinize iktidar, diğerlerinize de muhalefet görevi verdi. Siz hazineden 307 milyon para alıp, aranızda bölüşüyorsunuz, plazalarda oturuyorsunuz. Allah aşkına bir birinizle kavga etmeyi bırakın, memleketin üç ana meselesi var, bölücü terör, ekonomik terör, ahlaki terör. Bunlarla alakalı çözüm noktasında, hele ki bölücü terörü milli bir mesele olarak görün. Bir birinizi oraya buraya davet etmeyi bırakın. Kayıkçı kavgasından vazgeçin, bir araya gelin, milletten aldığınız yetkinin, hazineden aldığınız paranın hakkını verin. Bölücü terörün belini bir kırın.''

MUHSİN YAZICIOĞLU'NUN VEFATI
Topçu, BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili yeni gelişmeler yaşandığına dikkat çekerek, konuyla ilgili bir dosyanın netice vermeye başladığını söyledi.

Topçu, şunları kaydetti:

''(Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşları hukuk içerisinde kalarak hak arıyor) demiştim.(Devlet, vatandaşına sokakta hak aratır mı, ben sokakta hak aramak istemiyorum, gereğini yapın) dedim. Neticede, o gün yapılan işlerle birlikte Başbakanlık Teftiş Kurulu, Mülkiye Müfettişleri, Meclis Araştırma Komisyonu, Devlet Denetleme Kurulu ve tabi ki savcılarımızın tekamül ettirdiği dosya, onlardan birisi netice verdi. Bu kirli haberle alakalı, sorumlularla alakalı gereğini raporlarla ortaya koydu. Bundan çok memnunuz. Önümüzdeki günlerde, bu kurullardan millet vicdanını rahatlatan her şey çıkacak. Millet şüphelerin aydınlatılmasını, durum ne ise, nereye gidiyorsa, önünde arkasında ne varsa çıkarılmasını istiyor. İşte orada milletin ezberi bozulacak inşallah. Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesi ve arkadaşlarının ortaya koyduğu bu süreç, bir örnek olacak ve oradan rahmetli Özal'a da gidilecek. Rahmetli Adna Kahveci'ye, Recep Yazıcıoğlu ve rahmetli Ecevit'e de gidilecek. Millet vicdanında mahkum olmuş şeyler neyse, bizim bu konudaki ilke ve prensiplerimiz, onların da aydınlatılmasına ışık tutacak.''

BBP Genel Başkanı Topçu, daha sonra, Ayvalı beldesindeki ''Alabalık Şenlikleri''ne katıldı. Yalçın Topçu, burada vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, ''Bir isteğimiz var, Türkü, Kürdü, Lazı, Alevisi, Sünnisi, başı açığı, başı kapalısı insanımız doğduğu yerde doysun, başı dik karnı tok olsun, ay yıldızlı al bayrak altında bir büyük Türk Milleti olarak, güçlü bir Türkiye olarak var olalım inşallah'' diye konuştu. Topçu, daha sonra kıl çadırda vatandaşlarla sohbet etti.
Editör: HABER MERKEZİ